Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

Davutoğlu'ndan Ankara açıklaması
Başbakan Davutoğlu, Ankara patlamasında yaralanan ve tedavi altına alınan vatandaşları ziyaretinin ardından açıklama yaptı. Saldırının faillerinin netleştirilmesi için soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan Davutoğlu, ilk tespitlerin PKK'yı işaret ettiğini açıkladı.

Saldırının perde arkasına dair konuşan Davutoğlu, 11 kişinin gözaltına alındığını söyledi. "Saldırının kaynağı tesbit edildi, DNA çalışması sürüyor" diyen Davutoğlu, kararlılık mesajı verdi. Saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiği konusunda "neredeyse kesinleşmiş" bulgular olduğunu kaydeden Davutoğlu, PKK'yı işaret etti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar:

Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir. Terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak, hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler, insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu barbarca ve milletimizi hedef alan saldırılar, kesinlikle amacına ulaşmayacaktır.

DNA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde, bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. Şu anda DNA çalışmaları sürüyor. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konulacak, tespit edilecektir.

Bu terör saldırısı, Türkiye'nin 23 Temmuz'dan bu yana, özellikle de bölücü terör örgütüne karşı, DEAŞ'a karşı, DHKP-C'ye karşı sürdürdüğü son derece haklı ve başarılı faaliyete, mücadeleye karşı yapılan bir hamledir.

BİR AN DAHİ TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ

Hiç kaygılanmayın, hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar, onun karşısında en güçlü iradeyle duracak bir devletimiz, milletiniz, ülkeniz var. Bu ülkenin bekası gelecek nesillerin başı dik ve özgür bir ülkede korkusuzca yaşayabilmeleri için atılması gereken adımlar ne olursa olsun atmakta bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.

PATLAMADAN SONRA KANDİL'E OPERASYON YAPILDI

Bu terör odaklarına ve arkasındaki sahiplerine de sesleniyorum; bizim irademizi kıramayacaksınız. İşte dün gece bu olaya müteakip, olayın terör örgütü anlamında tespitini müteakip Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta çok kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi. Aynı şekilde Nusaybin'de, Yüksekova'da bu terör odaklarına karşı mücadelemiz en kararlı şekilde sürüyor.

İLK BULGULAR PKK'YI İŞARET EDİYOR

Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden, çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var ama bütün araştırmalar bitince çok daha net ifade edebileceğiz bu hususu.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM

Biraz önce dayanışma için ziyaretime gelen Sayın Bahçeli'ye de teşekkürü bir borç biliyorum. Bugünler siyasiler için de imtihan günleridir. Kim bu acıları siyasi hesaba tahvil etmek etmek isterse, kim bu acılar üzerinden siyasi bir hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bir ideoloji, şu veya bu siyasi görüş meselesi de değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.