Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir İlyas İlbey CHP rusya California

Davutoğlu oyunu Konya'da kullandı: "Balkon konuşması yapacağım"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, oyunu memleketi ve seçim bölgesi Konya'da kullandı. Şükrü Doruk Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde 2248 numaralı sandıkta oyunu kullanan Davutoğlu, seçim güvenliği konusunda her türlü tedbirin alındığını belirterek, ''Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar ve bu sebeple de katılımın çok düşük olmasını sağlamak isteyenler olabilir. Şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde, her türlü tedbir alınmıştır'' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'na Ankara'da oyunu kullandırdıktan sonra kendi oyunu kullanmak için özel uçakla seçim bölgesi Konya'ya geldi. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, oğlu Mehmet Davutoğlu ile birlikte Ankara'da Çankaya İlkokulu'nda oylarını kullandı.
Protokol üyeleri tarafından havalimanında karşılanan Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte oyunu kullanacağı Meram İlçesi'ndeki Şükrü Doruk Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde geldiğinde ilgiyle karşılaştı. Kendisini karşılayanlar arasında bulunan çocuklarla yakından ilgilenen Başbakan Davutoğlu, daha sonra 2248 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Bugün bir kez daha vatandaşlık görevimizi yapmak üzere sandık başına 78 milyon olarak gidiyoruz. Her şeyden önce ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

İYİ NİYET ÇAĞRISI

3 gün önce Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:
''Türkiye Cumhuriyeti devleti artık dünyanın demokratik sistemle idare edilen ve demokrasiyle kalkınmayı aynı anda gerçekleştirebilen öncü ülkelerinden birisidir. Türkiye bu çabalarını önümüzdeki dönemde, 100'üncü yıla girerken kararlılıkla sürdürecektir. Her şeyden önce bütün milletime şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bütün vatandaşlarımızın huzur içinde sükun içinde sandıklara gitme ve iradelerini sandıklara yansıtmaya davet ediyorum. Ayrıca sandıklarda demokrasi şöleni yaparcasına, birbirimizi tebrik etmeye farklı görüşlere, farklı siyası partilere sahip olsak ta herkesin sandık başında, sandığın dışında selamlaşarak ülke demokrasisinin geleceği için karşılıklı iyi niyetimizi, samimiyetimizi göstermeye davet ediyorum.''

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Seçim güvenliğine de değinen Başbakan Davutoğlu, ''Şu ana kadar bize bir olumsuzluk yansımadı. Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar ve bu sebeple de katılımın çok düşük olmasını sağlamak isteyenler olabilir. Şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde, her türlü tedbir alınmıştır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yapılan spekülasyonların aksine her bir ilçede, her bir mahallede suhuletle seçimler yapılmaktadır. Akşama kadar da vatandaşlarımız kendi iradelerine sahip çıkacaktır. Bizim en büyük gücümüz demokrasimiz ve insanımızdır. Demokrasiden ve insandan daha önemli güç kaynağı olamaz. O bakımdan demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Ülke yönetimi milletten alınan emanet meselesidir. Kalıcı makamları değil, kalıcı hizmetleri gerektirir'' diye konuştu.

BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIM

Başbakan Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından da parti genel merkezinde balkon konuşması yapacağını belirtti. Davutoğlu'nun oy kullandığı okulun bahçesinde açıklama yapan, partililer kendisine tezahüratta bulundu.
Başbakan Davutoğlu, daha sonra yaklaşık 300 metre ilerideki konutuna yürüyerek geçti. Davutoğlu, partililerin yoğun ilgisinden sonra, yolda gördüğü komşularıyla da sohbet edip, selamlaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.