Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Davutoğlu Ukrayna'dan Putin'e mesaj gönderdi

Ukrayna'ya ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kiev'de bir araya geldiği mevkidaşı Arseniy Yatsenyuk ile ortak basın açıklamasında bulundu.

"KIRIM UKRAYNA'NIN BİR PARÇASIDIR"

Konuşmasında "Kırım Ukrayna topraklarının bir parçasıdır" diyerek Rusya Devlet Başkanı Putin'e mesaj veren Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın Ukrayna ve Suriye'deki saldırgan tavrına karşı ortak bir tavrı benimsiyoruz. Rusya Hazar'dan attığını düşündüğümüz balistik füze ile Azez'de okul vurdu birçok çocuk hayatını kaybetti. Rusya, rejim ve YPG Suriye'de insanlık suçu işliyor. Kazanım elde etmek için uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal ediyor.

RUSYA'NIN NİYETİNİN BARIŞ OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ

Rusya'nın buradaki kötü niyeti ortaya çıkıyor. Zaten Cenevre'den beri yaptıkları bu niyetin tezahürüdür. BM kararlarına göre insani yardımın açılması ve ateşkesin sağlanması gerekiyordu. Ama son Cenevre görüşmelerine kadar bu gerçekleşmedi ve başarısızlıklar sonuçlandı. O günden bugüne Rusya saldırılarını Azez'e Halep'e yöneltti ve Türkiye'ye doğru insani yardım koridorunu Esed ve PYD ile birlikte kapattı. Münih'te varılan anlaşmaya rağmen saldırılarına devam edenin Rusya'nın niyetinin barış istememesini, daha çok katletmek, daha çok saldırmak ve rejimi ayakta tutmak olduğunu görüyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan Aydogan 8 yıl önce

Putin afkanisdandan daha beter olacak zūlmūn sonu yaklaşdi Allahin izniyle.