Öne Çıkanlar ışid Ebu Bekir El Bağdadi Galatasarayın teknik direktörü belli oldu Moira Orfei KPSS

Demirtaş'tan skandal açıklamalar!
Diyarbakır'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, PYD'nin terörist olmadığını savunarak "En büyük terör üreticisi AKP'dir" dedi.HDP, DBP, DTK'nın öncülüğünde Avrupalı sol partiler ile birlikte düzenlenen 'Avrupalı sol partilerin dayanışması' konferansı Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Konferansa katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'yi teröre destek vermekle suçlayarak şunları söyledi:

EN BÜYÜK TERÖR  ÜRETİCİSİ AK PARTİ'DİR

"Açık bir terör destekçisi haline gelmiş AKP hükümeti. Ve bunu saklamak gizlemek için etrafındaki herkesi terörist ilan ediyor. HDP terörist, aydınlar terörist, sanatçılar terörist, PYD terörist. Oysaki en büyük terör üreticisi AKP'dir. Teröre, barbarlığa ve vahşete bel bağlamış siyasi iktidarlar uzun süre varlığını koruyamazlar"

* Demirtaş'ın konuşmalarından satır başları:

İKTİDARDA OLANLAR KÜRTLERİN KATLEDİLMESİNE GÖZ YUMARAK..

"Bu barbarlık ve insanlık suçuna karşı insan olmanın onuruyla tepki vermesi lazım. Özellikle AB'nin bu barbarlığa karşı net kararlı bir duruş ortaya koymamasını anlamakta zorlanıyoruz. Bütün bu insanlık suçlarına karşı tepki koyan yine AB'deki sol partilerdir. Sağ hükümetler, iktidarda olanlar Kürtlerin katledilmesine göz yumarak, sadece Erdoğan'a şirin görünmeye, kızdırmamaya çalışıyorlar. Yaptıkları kirli anlaşmalar, yürüttükleri kirli pazarlıklarla maalesef AB ortak değerleri ayaklar altına alıyorlar. Özellikle AB halkının ciddi tepki göstermesi gereken utanç verici bir durum.

KÜRT GENÇLERİ BARİKATI KİMSEYİ ÖLDÜRMEK İÇİN KURMUYOR

Kürt gençleri işte barikat kazdı, hendek oluşturdu dolayısıyla her türlü katliamı hak ettiler. Ankara'daki hükümet anlayışı bu. Kürt gençleri senin Sarayı'nda mı barikat, hendek kazdı?.Kürt gençleri durup dururken, canları sıkıldığı için mi bunu yaptı? Senin katliamlarını durdurmak için bu insanlar direniyorlar. Kimseyi öldürmek için değil. Senin verdiğin katliam emirlerini durdurmak için bu insanlar bunu yapmak zorunda kalıyor.

NİYE BU KADAR KORKUYORSUN?

Bunu anlamak ve diyalogla çözmek yerine, biz nerede yanlış yaptık ki bu kadar Kürt gencini şehirde, dağda, ovada bu kadar kızdıracak, öfkelendirecek demokratik siyasetten uzaklaştıracak, neler yaptık diye kendine sormak yerine halen bu insanları gençleri suçlayıp onları ailelerini ve bütün Kürt halkını cezalandıracak vahşi yöntemler uyguluyorlar. Bu hükümetin çaresizliğin ve acizliğinin göstergesidir. Yüzde 49.5 oy aldılar. Madem toplumun yarısının oyunu aldın. Tek bir barış sloganından niye bu kadar korkuyorsun?

YAPTIĞINIZ SUÇLARIN BÜYÜKLÜĞÜNÜN FARKINDASINIZ

Akademisyenlerin küçük bir barış bildirisi niye panikletiyor sizi? Madem yürüttüğünüz bu savaşı haklı görüyorsunuz, barış mesajları sizi niye ürkütüyor? Yüzde 50 oyunuz olacak fakat geceleri korkudan uyuyamayacaksınız. Çünkü, yaptığınız, işlediğiniz suçların büyüklüğünün farkındasınız.

DAVASINDA HAKLI OLAN KORKMAZ

Yürüttüğünüz savaşın hiç bir haklı ve meşru gerekçenin olmadığını iyi bildiğiniz için, Ayşe öğretmenden bu kadar korkuyorsunuz. Bir futbol takımı 'çocuklar ölmesin' dediği için neredeyse ilelebet sahaya çıkma yasağı koyacaksınız. Niye korkuyorsunuz? Çaresizliklerinin göstergesidir. Davasında haklı olan korkmaz. Dünyanın 10'uncu büyük ordusu senin emrinde olacak şehirleri yakıp, yıkın, sivil, genç, kadın çoluk çocuk dinlemeyin emri vereceksiniz ama 18 yaşındaki bir gencin bedeninden korkacaksınız titreyeceksiniz. İşte durumunuz budur.

BİZ ATİNA'DA MÜSLİM'LE GÖRÜŞMÜŞÜZ VE TERÖR DESTEKÇİSİ OLMUŞUZ

Biz Salih Müslim'le Atina'da görüşmüşüz ve biz terör destekçisi olmuşuz. Böyle bir utanmazlık, aymazlık olabilir mi? Atamız, dedemiz, ceddimiz dediğiniz Süleyman Şah Türbesi nerede? PYD'nin kontrolüyle, PYD'nin YPG'nin desteğiyle o türbeyi taşımadınız mı? IŞİD havaya uçuracaktı Salih Müslim'den rica ettiniz o getirtti. Bugün terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara'da sizlerle resmi görüşme yapmadı mı? Daha geçen yıla kadar Salih Müslim, Ankara'da dışişleri yetkilileriyle defalarca görüşme yapmadı mı? Ne konuştunuz oralarda? Bütün çözüm ortaklaşmalarını nasıl yapabilirim diye Müslim ve PYD Türkiye'ye geldi başka yere değil. Elini, gönlünü buraya açtı. Türkiye'ye karşı tek bir mermi atmış değil. Bir taş bile atmamışlar sınırdan.

AKP IŞİD'İN SİYASİ UZANTISIDIR

Ama PYD ye karşı her gün füze top atılıyor? Peki Suruç'ta, Ankara'da, Diyarbakır'da yüzlerce insanı katleden IŞİD'e karşı ne yaptınız? Türkiye'ye tek taş atmayan PYD'yi terör örgütü olarak ilan ediyorlar, füze top atıyorlar. Bu ülkede yüzlerce kişiyi katleden IŞİD'i öfkeli neredeyse çocuklar olarak görüyorlar. İşte terörist anlayış budur. Terör yardakçılığı, terör destekçiliği budur. Ve, AKP artık IŞİD'in siyasi uzantısıdır. Bu anlayışa karşı Türkiye toplumunun olup biteni iyi görmesi lazım"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
türkoğlutürk 8 yıl önce

Ulan orospu çocuğu otuz yıldır devam ediyorterörkarakollardaki askerler ananızımı bilmem ne etmişti hepsini kalleşçe arkadan vurdunuz binlerce şehit verdik zorunuz neydi piçin dölleri akp size çok yüz verdi sizi elüstü tuttu yine şuçlu oldu sizi adam diye konuşturan akpye asıl bizim çok öfkemiz var orospunun dölü seni bir elime geçirirsem şehitlerimizin intikamını ben alacağım senden ermeni dölleri barbarlar yakıp yıkmakmaktan öldürmekten başka bildiğiniz yok o hendekler kıçınıza girsin Allah belanızı versin sizin geberip yok olduğunuzu gördüğümüz gün bizim bayramımız olacaktır

Avatar
mustafa 8 yıl önce

ha şunun götünü bir sikin

Avatar
ramazan demir 8 yıl önce

Silhoya obus battı adam konjonkturel terorist tek ayak ustunde dokuz yalan soluyo

Avatar
hoşt 8 yıl önce

hoşt it oğli it.... Savcılar göreve ....

Avatar
bozkurt 8 yıl önce

Allah aşkına ben bir mhp liyim ülkücüyüm şu adamı susuturun artık yav bu şerefsiz insan olmadık hayasız Allahsız konuştukça cinlerim tepeme geliyor açıktan terorist bu şerefsiz hala bu hayvan bile olamayan bu aşşalık mahlukat ortada ne biçim bir memleket burası lan