Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Dışişleri Bakanı Erdoğan gibi düşünmüyor: PYD terör örgütü değildir
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Sinirlioğlu, PYD'nin HDP gibi bir parti olduğunu ve terör örgütü olmadığını söyledi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinirlioğlu'yla aynı fikirde değil.

SİNİRLİOĞLU: PYD BİR PARTİ, ELİNDE SİLAHI YOK


Hürriyet yazarı Verda Özer, İstanbul’daki Atlantik Konseyi'nde Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Sinirlioğlu, ABD'nin  PYD’nin silahlı kanadı olan YPG’yi desteklemesi ve Suriye’de asıl kara kuvveti olarak görmesi konusuyla ilgili mutabakatın sağlandığını söyledi.

ABD ile ortak hava operasyonun Azez-Cerablus arasında, yani Fırat’ın batısında yapılacağını hatırlatan Siniroğlu, “PYD zaten orada yok. Fırat’ın batısına geçerse vuracağımızı da zaten biliyor” dedi ve şöyle devam etti: “YPG ve PYD’yi ayırmak lazım. YPG eşittir PKK. PKK da bizim ve ABD’nin terör listesinde. PYD ise bir parti. Bizdeki HDP gibi. YPG onun silahlı kolu. PYD’nin elinde ise silah yok”

ERDOĞAN'A GÖRE PYD TERÖR ÖRGÜTÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Eylül'de, ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby'nin "YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" açıklamasına yanıt verirken "ABD'nin açıklamasını yanlış buluyorum. PYD ve YPG, bunların hepsi terör örgütüdür, bize göre" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.