Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd ışid

Diyarbakır hendekten büyüktür!
 Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Anadolu'da bir medeniyet inşa etmek için yürüyen gençleri, bacıları görüyorum. İstanbul surlarına dayanan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet hanın cesaretini yüzünü sizde görüyorum. Sizlerin çehresinde Çanakkale'de şehit olmak için yürüyen aziz gençlerin şehitlik aşkını görüyorum. Gençler bu istikbal bayrağını daha yücelere dalgalandırmaya var mısınız?

HEDEFLERİ GENÇLERLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

- Her insanımızın güçlü aidiyet bağlarıyla bağlandığı, herkes için hayal kurduğu bir Türkiye kurmaya devam ediyoruz. Ulu bir ülkeye yeni bir Türkiye'ye gidiyoruz. Gençlerimiz ile birlikte 2023 hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Biz bu millete sevdalıyız.

YÜKLENDİĞİNİZ MİSYONUN FARKINDASINIZ

- Bu davanın bayraktarı sizlersiniz. Bu milletin umudu sizlersiniz. Bu salondaki aldığı mirasın, yüklendiği misyonun farkında olan gençliktir. Bu gençlik, Ortadoğu'nun Afrika'nın, Asya'nın umudu olduğunu bilen gençliktir. Barışın savunucusudur ve mazlumların koruyucusudur. Hep birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz.

DİYARBAKIRLI KARDEŞLERİMİZ NE GÜZEL SÖYLÜYOR...

- Bak ne güzel söylüyor Diyarbakırlı kardeşlerimiz, ne güzel afişle gelmişler.'Dünya 5'ten büyük, Diyarbakır ise hendeklerden büyük'. İşte hep birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bizler, adalete, özgürlüğe hasretle büyüdür. Yarınki Türkiye özlemi gerçek oldu. Sizler yorulmayacaksınız, yılmayacaksınız hep yürüyeceksiniz. Sizler hukuk düzeninin mümkün olduğunu gördünüz. Sizler darbeler döneminin yok olduğunu gördünüz.

BÖLGE HALKINA ZULMEDİYORLAR

- Terör örgütleri Güneydoğu'da gençleri adeta kuşatıyor. Ellerine silah verip eyleme gönderiyor. Terör örgütlerinin çocukları ve gençleri istismar etmesine engel olacağız. Bunlar hendekler kazarak islamın değerlerine saldırıyorlar. Bölgenin insansızlaştırılmasını ve İslamsızlaştırılmasına engel olacağız. Terör örgütü orada halka şantaj ve tehditte bulunuyor. Bölge halkı zulüm altında. Biz bunlara boyun eğmedik ve eğmeyiz.

EZAN SESİNİ DURDURMAYA ÇALIŞIYOR

- Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız. Bunlar bu hendekleri kazarak İslam'ın değerlerine saldırıyorlar, Diyarbakır'ın ruhuna saldırıyorlar. Minarelerdeki ezan seslerini susturuyor, yerine kendi süfli marşlarını çalıyorlar. Diyarbakır'da Kurşunlu Camisi'ni yaktılar, sonra hiç utanmadan bize iftira etmeye kalktılar. Zaten terörle yol almaya çalışandan mertlik beklenmez, doğruluk beklenmez, insaf beklenmez.

ÇOCUKLARIN ELİNE SİLAH VERİYORLAR

- Bugün Güneydoğu'da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler var. Terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevreler, gençleri kuşatmak isteyen bir nefret dili örüyor. Okula gitmesi gereken, yaşları 8 ila 17 arasındaki çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor, kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar. Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 12-13 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar, katlediyorlar. Bu Yasin Börü'yü katlederken de böyleydi, bir çorbacıda çalışan Şeyhmus Sanır'ı katlederken de böyle oldu. Gençleri, okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK

- Sınırlarımızın etrafında ateş çemberi var. Asırlık statüko değişiyor. Dış politikamızı hakkaniyetle yürütüyoruz. Çevremizdeki yangının Türkiye'ye sirayet etmemesi için her türlü önlemi alıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.