Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Diyarbakırlı çocuklara dava şoku! iki çocuğa Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı
Cumhurbaşkanına hakaretten bir dava daha! Diyarbakır’da bir bilboard’da asılı duran Cumhurbaşkan Erdoğan’ın afişini 12 ve 13 yaşındaki iki kuzenin yırttığı iddia edildi. Kuzenler hakkında 4 yıl 8 aya kadar varan hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suçları ise Cumhurbaşkanı’na hakaret... Çocuklar ifadelerinde ise “kimin olduğuna bakmadık, eskiciye satmak için yırttık” dedi.

 

Diyarbakır'da bir bilboard’da asılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişini yırttıkları gerekçesiyle 12 ve 13 yaşındaki iki kuzene Adalet Bakanlığı’nın oluruyla ‘Cumhurbaşkanlığı’na hakaret’ten 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

ESKİCİYE SATACAKTIK

 

12 yaşındaki R.Y. ve dayısının oğlu R.T., 1 Mayıs 2015 günü Diyarbakır’da Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü önünde asılı afişleri yırttıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. R.Y., “Dayımın oğlu ile pazardan eve dönüyorduk. Afişleri yırtıp eskiciye satacaktık. Resme çok dikkat etmedik. Kimin olduğunu bilmiyorduk. Bizim amacımız, afişleri eskiciye satmaktı” dedi.

 

R.T. de aynı ifadeyi tekrarladı. Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299. maddesine göre ‘Cumhurbaşkanlığına hakaret” suçundan dava açılması Adalet Bakanlığı’nın iznine tabi olduğu için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bakanlığa başvurdu. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de kovuşturma izni verdi. Bunun üzerine iki çocuğun her biri hakkında Diyarbakır 1. Çocuk Mahkemesi’nde, 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 8 Aralık 2015’te. Çocukların avukatı İsmail Korkmaz, “İki çocuk cumhurbaşkanının afişini yırttı diye yargılanıyorsa bu, hukuk açısından çok üzücü” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.