Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

"Eğer yaparsam aldığım nefes haram olsun"
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Son nefesime kadar bu topraklarda yaşayan her vatandaşımızın birbirine eşit olması için çalışacağım. Allah şahit olsun ki hiçbir vatandaşımız etnik durumundan dolayı farklı muameleye tutulmayacaktır.

'CUMA GÜNÜ MARDİN'DE OLACAĞIZ'

Türkiye'nin her bir bölgesini bütün olarak görüyoruz. Uludağ'ın Ağrı'dan, Fırat'ın Sakarya'dan bir farkı yoktur. Bizler birliğin, bütünlüğün, kardeşliğin sesi olmaya devam edeceğiz. Cuma günü Mardin'de Ulu Cami'de birarada olacağız.

Büyük küresel bir krizin içerisinden geçiyoruz. Ülkeler sarsılıyor. Demokrasi, kamu düzeni ve kalkınma arasında bir ilişki var.

Herkesin kendi kimliğini rahatlıkla ifade edebildiği, annesinden öğrendiği güzel Türkçe'yi, Kürtçe'yi konuşabildiği bir Türkiye inşa etmeye çalıştık.

'EĞER YAPARSAM ALDIĞIM NEFES HARAM OLSUN'

Bakanlar Kurulu masasında eğer bu Kürt'tür, şu Türk'tür diye bakarsam aldığım nefes haram olsun. Hiçbir ile baktığımda bu ayrımı düşünmem. İşte bizim diğer ülkelerden farkımız bu.

Geçmişte yapılan ayrımcılıkların hepsine son verdik. İki hafta sonra Siirt'te olacağım. He bir vatandaşımızı dinleyeceğim ne şikayetleri varsa dinleyeceğim. Milli birlik projesinden sonra, çözüm süreci başladı. Çözüm sürecini büyük bir heyecanla başlattık.

'BÜTÜN ÜLKE BUNA ŞAHİT'

Türkiye'nin dağlarında gençlerin ölmemesi, şehitlerin gelmemesi için bu süreci başlattık. Tek bir gencimizn kaybedilmemesi için bu süreci başlattık. Mayıs ayında silahlı mücadele dönemi bitti dediler. Bütün ülke buna şahit.

'ALDIKLARI OYUN ŞIMARIKLIĞIYLA SİLAHLANMA ÇAĞRISI YAPTILAR'

Silahları gömme sözü verenler, daha fazla silahlandılar. Kobani olaylarını bahane edip yakıp yıktılar. 7 Haziran seçimlerinde, aldıkları oyun da şımarıklığıyla silahlanma çağrısı yaptılar.

'BİZ BİR KARAR ALMIŞSAK ÖNÜNÜ ARKASINI DÜŞÜNÜRÜZ'

Biz bir karar almışsak, arkasını, önünü düşünerek alırız. Bu bölge ekonomik kalkınma bakımından ihmal ediliyor dediler. Mardin, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, yeni Türkiye'nin en asli unsurları olacak. Gelin başka ülkelerin yaşadığı ızdırabı, bu ülkenin çocuklarına yaşatmayın diyoruz.

Eğer bölgeye hizmet giderse artık terörün malzemesi olmaktan çıkarla diye düşünüyorlar. O yüzden hizmetlerimizi baltalıyorlar.

Iğdır, Bilgöl, Hakkari, Şanlıurfa'ya havalimanları açtık. Hakkari havaalanı kaç kez sabotaja uğradı.

Güney Doğu'da 6, Doğu Anadolu'da 10 üniversite açtık. Onlar üniversiteye gidecek çocukları dağa götüretek, tarumar etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.