Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Emine Ülker Tarhan'a kötü haber... Partisi kapatılacak mı?

Türkiye'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın rakamlarına göre faaliyette olan 100 adet siyasi parti bulunuyor. Bunlardan birisi olan ve Emine Ülker Tarhan'ın Genel Başkanı olduğu Anadolu Partisi'nin kapanma kararı aldığı öğrenildi. Parti, Tarhan'ın başkanlığında emekli Tuğramiral Türker Ertürk, Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Ahmet Mümtaz İdil, Sibel Alemdaroğlu, Meltem Ünalerzen, Dicle Eroğul, eski ANAP'lı Yunus Yunusoğlu'nun da aralarında olduğu 45 kişi tarafından 14 Kasım 2014'te kurulmuştu.

İLK SEÇİMLERDE 27 BİN OY ALDI

Partinin güneş ve ayçiçeğinden oluşan ambleminde güneş Anadolu'yu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya'yı sembolize ediyordu. Parti kurucular kurulu kongresini Aralık 2014'te yapmış, örgütlenmesini kısa sürede tamamlamış ve bu sayede 7 Haziran seçimlerine katılma hakkı kazanmıştı. Anadolu Partisi iddialı girdiği ilk seçimlerde 27 bin 642 oy ve yüzde 0,06 oy oranıyla büyük bir hüsran yaşamıştı.

KURUCULAR İSTİFA ETTİ

Bu sonuçların ardından partinin başkanlık divanı istifa etti. Parti kurucularından Mustafa Zengin parti kurulduktan kısa bir süre sonra, Türker Ertürk 18 Mart'ta partiden istifa etti. 1 Kasım seçimlerine katılmayan partide tartışmalar kurulduğu günden bu yana hiç bitmedi. 1 Kasım seçimlerinden önce kapatma kararı alan, ancak bugün yapılan toplantıda yeterli çoğunluk sağlayamayan Anadolu Partisi'nin kapatma kararının gelecek hafta kesinliğe bağlanması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.