Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Erdoğan ABD'yi korkutuyor: Kontrol edilemez
Bir yandan PKK/ PYD diğer yandan da DAEŞ terörü ile mücadele eden Türkiye'yi denklemin merkezi haline getiren sürece dair çok sayıda yorum yapılıyor. Suriye bölünecek mi? DAEŞ'i kim durduracak? ABD ve Avrupa destekli PYD'nin “Kürt devleti" girişimi nereye varacak? Direkt olarak Türkiye'yi ilgilendiren bu soruların cevaplarını Prof. Avi Shlaim verdi. Soruları cevaplayanProf. Shlaim aynı zamanda, 100. yıl önce Ortadoğu coğrafyasının sınırlarını belirleyen Sykes-Picot Anlaşması'nın sayılı uzmanlarından..

"DAEŞ'İ MÜSLÜMANLAR BİTİRECEK"

Prof. Avi Shlaim, yeni bir Sykes-Picot Anlaşması'nın olmayacağını eğer yeni bir düzen kurulacaksa da eski düzene benzemeyeceği kanaatinde. DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta başarılı olduğunu söylerken El Kaide'den farklı olarak, basit bir terör orga­nizasyonu değil de dev­let benzeri kurumları olan bir yapı olduğunu vurgulayan Shlaim, DAEŞ'i bozguna uğratacak gücün Amerikan bombaları değil, Müslümanlığı gerçek anlamda yaşayan milletler olduğunu söylüyor.

"AMERİKALILAR ERDOĞAN'I KONTROL EDİLEMEZ GÖRÜYOR"

ABD'nin Cumhurbaş­kanı Erdoğan'ı Suriye'deki Kürtlere karşı DAEŞ'e yar­dım sağlamakla suçladığını belirten Shlaim, Amerikalıların 'Erdoğan'ın ne yapacağı belli olmayan, kontrol edilemez bir lider' olduğunu düşündüğünü kaydediyor. Shlaim konuşmasına şu cümlelerle devam ediyor: “Bana göre, Erdoğan Türkiye için en iyisi ney­se onu yapıyor ve bu ko­nuda Amerikalılarla aynı frekansta değil. Çünkü Tür­kiye'nin düşmanı PKK'dır. Herkes de PKK'nın bir terör örgütü olduğu konusunda hemfikir. Dolayısıyla Erdo­ğan Suriye'deki çatışmayla ilgili politikasını belirlerken Türkiye'nin menfaatini dik­kate alması gerekiyor."

Shlaim, “ABD, bölgede güçlü bir rol üstelenen Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğu gerçeğiyle yüzleşmekte zorlanıyor" derken mülteci sorunun bunda etkili olduğunu vurguluyor. Batı'nın Türkiye'nin işinin sadece mülteciler­le ya da DAEŞ'le uğraşmak değil de Türk devletinin bütünlüğünü tehdit eden Kürt sorunu olduğunu Ba­tı'nın bunu anlaması gerektiğinin altını çiziyor. 
Kaynak: Gerçek Hayat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şenol 8 yıl önce

korkunun ecele faydası yok..Türkiye Reisle emin adımlarla yürüyor..içerdeki hayinler anlamasada dıştaki düşmanlar bile anladı...!

Avatar
oxo 8 yıl önce

masAllah kendi yolunu buldu ve kendi kökünden besleniyor,tabiyki artik kontrol edilemez..darisi bütün türkiyelilerin basina...

Avatar
Feray 8 yıl önce

Yalnız abd mi haçlı aleminin korkusu oldu iç ve dışdakı bunca uğraş niye yaptığı işler doğru oldukça kötülenecek millet bunu görüyor

Avatar
mmr 8 yıl önce

İki diş gazla epey gideriz