Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye Tanap ıkby türkiye izlanda aday kadrosu

Erdoğan Belçika Başbakanı'nı fena bozmuş
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve eski Kültür Bakanı Yalçın Topçu, Yeni Akit gazetesine verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili etkileyici bir anısını anlattı.

Topçu, liderlerin bulunduğu 12 kişinin bulunduğu masada Belçika Kralı’yla konuştuğu sırada araya giren Belçika Başbakanı Charles Michel'e Erdoğan’ın, Fehriye Erdal’ı hatırlatarak sert bir cevap verdiğini belirtti.

YALÇIN TOPÇU'NUN BELÇİKA ANISI

“Cumhurbaşkanı’nın meydan okumalarını One Minute çıkışından biliyoruz ama bu yaptığı eleştirileri yurt dışı gezilerinde muhataplarına da bu tonda ve sertlikte iletiyor mu” sorusuna cevaben bir anısını anlatan Yalçın Topçu şöyle konuştu:
Belçika’da yaptığımız bir ziyareti anlatayım size. 12 kişilik bir masada herkes muhatabıyla oturuyor. Cumhurbaşkanımız Majeste Kral’a “Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörün her türlüsüyle mücadele ediyor. Terör artık küresel bir noktaya geldi. Bütün başkentler için bir tehdit. Ben bununla bütün gücümle uğraşıyorum ve dostlarımızdan yardım bekliyorum. Suriye sınırında güvenli bir bölge oluşturalım. O insanlar medeniyet değerlerine göre konutlarda oturabilirler. Türkiye burada çok ileri, siz de ilerisiniz. AB bir ülkeye 400 milyar dolar yardım etti, bunu biliyorum. Biz bu insanları medeniyet değerlerine göre insanca olanaklarla yaşatabilir, okutabiliriz. Benim ülkemde 600 bin eğitim çağında mülteci var” dedi.

ARAYA GİREN BAŞBAKAN’IN YÜZÜNE KARŞI AÇIK AÇIK SÖYLEDİ

Kral cevap vermeden Belçika Başbakanı “biz yardımcıyız, destek oluyoruz”dedi.
Cumhurbaşkanı döndü ve “biliyorum, Fehriye Erdal benim ülkemde çok önemli bir işadamını katletti. Onu nasıl buharlaştırdığınızı biliyorum”dedi.
Bundan daha sert bir eleştiri olabilir mi? Sayın Cumhurbaşkanı sözünü sakınmadan, gerektiği yerde herkese gereken cevabı veriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.