Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Erdoğan'dan İbadi'ye sert cevap! Haddini bil...!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda, “Avrasya’da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katıldı. Erdoğan, Irak Başbakanının Musul ile ilgili açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan,  “Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak’ın başbakanı… Önce haddini bil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimin ardıandan bu toplantının yapılıyor olması önemli. Darbe girişiminde bulunanların kendilerini dini bir cemaat, liderlerini sözümona mehdi olarak görüyor olmaları… Adeta çift kişilikli bir hayat sürmeye iten sonunda kendi milletine silah doğrultacak sebepleri çok iyi tahlil etmeliyiz.

FETÖ olarak adlandırdığımız yapı hem itikadi sapkınlığıyla hem de eğitim ve ticaret odaklı örgütlenmesiyle Müslümanlar açısından DEAŞ kadar büyük bir tehdit. Ağustos ayı başında toplanan ülkemizin önde gelen alimlerini bir araya toplayan olağanüstü din şurasında bu konuda önemli tespitler yapılmıştır. Her şeyden önce FETÖ’nün bir dini grup olmadığı yönünde görüş birliğine varılmıştır. Şaibeli kaynakları olan, ümmeti parçalamak için çalışan, gerçek yüzü görülemeyen bir fitne hareketi.

Bu şura vesilesiyle FETÖ’nün gerçek yüzünün Avrasya coğrafyasının her bir köşesinde çok daha hızlı bir şekilde ifşa edileceğine inanıyorum. İslam dünyası sadece terörizm saldırısı altında acı çekmekle kalmıyor. Özellikle Ortadoğu’da Kuzey Afrika’daki terör eylemlerine ölenlere bakıyorsunuz Müslüman, öldürenlere bakıyorsunuz Müslüman. Bu durum terör bahanesiyle İslam coğrafyasına müdahalelere açık hale getiriyor.

“YANLIŞ ANLAMALAR OLABİLİR AMA SÖYLEYECEĞİM”

Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de hatta bir dönem Türkiye’de aynı oyun oynandı. Benim yanlış anlamalar vs olabilir, yine de söyleyeceğim. Ama benim Sunnilik diye Şiilik diye bir dinim yoktur. Benim dinim İslamdır. İslam’ın bütün sahih yorumları benim için hürmete layıktır. İslam içine yayılan fitne tohumları Müslüman kanı dökülmesi olarak karşımıza çıkıyor.

İslam düşmanlığı yapanlara malzemeyi kendi ellerimizle verdiğimiz sürece dökülen Müslüman kanlarının önüne geçemeyiz. Müslüman düşmanlığı etkisini artırarak devam ediyor. DEAŞ’ın eylemleri her ne kadar arkası karanlık da olsa batıda İslam karşıtı akımların güçlenmesine yol açıyor.

Faili Müslümansa eylem İslami terör olarak adlandırılıyor. Faili Müslüman değilse bu terör olarak dahi adlandırılmıyor. Bugüne kadar Hristiyan terörü, Yahudi terörü diye bir şey duydunuz mu? Sadece eylemci Müslümansa inancı ile sıfatlandırılır. Medya da bu konuda asla masum değildir. Eylemleri bu şekilde tasnif eden politikacılar asla masum değildir.

Bazı ülkeler Afganistan’da vs operasyon yapacak, Türkiye sınırlarındaki tehklikeye müdahale edemeyecek. Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz. Suriye’de sabır sabır dedik. DEAŞ’ı Cerablus’tan attk. Oradan atmakla kalmadık Rai’den de attık. Şimdi güneye doğru bu DEAŞ’ı, PYD’yi sürüklüyoruz. ABD’ye dedik ki Münbiç’te PYD ve YPG olmayacak. Buranın yüzde 90-95’i Arap, buraya niye YPG’yi sokuyorsunuz? Koalisyon güçleri hep beraber temizleriz. Söz vermelerine rağmen tutmadılar. Biz şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz.

Musul’da yapılacak operasyonlara da aynı anlayışla… Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak’ın başbakanı… Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika’dan çekilin. Türkiye’nin ordusu sizden talimat almaz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.