Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Erdoğan'dan Putin'e sert çıkış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Uluslararası toplum olarak tespit edilen hedeflere ulaşmaktan hala çok uzağız. Radikal akımlarla ve terörle mücadelede bizden beklenen ortak tavrı sergileyemedik" dedi.

PUTİN'E ESED TEPKİSİ
Halkına varil bombaları atan Esed'in baş terörist olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'e mesaj gönderdi. Erdoğan,''Orada halkını varil bombalarıyla öldüren bir terörist var. Peki bunları kırmızı halıyla karşılayanlar, silah yardımında bulunanlar sorumlu değil mi?'' sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın açıklamaları:
Yüksek Temsilci Nasır'ın liderliğinde harekete geçirilen projeler sayesinde ittifakın değerleri her geçen gün artıyor.
Medeniyetler İttifakı BM'nin en önemli girişimlerinden biri haline geldi.

YAŞADIĞIMIZ ACIYI ORTAK EYLEME DÖNÜŞTÜREMEDİK
Terörle mücadelede bizlerden beklenen ortak ve kararlı mücadeleyi yeteri kadar gerçekleştiremedik. Suriye'de, Irak'ta, Fransa'da, Türkiye'de patlayan bombalar ardı ardına gerçekleşirken yaşadığımız acıyı ortak bir duruşa, eyleme dönüştüremedik.
Açık ve net söylüyorum, bu terör şebekeleri eliyle binlerce yıllık medeniyetler yok ediliyor. Terörün dini kökeni, kültürü yoktur. Masum insanların canın kastetmeyi hiçbir din tasvip etmez.
Suriye'de artık sadece bireysel terör yok. Devlet terörü var. Orada halkını varil bombalarıyla öldüren bir terörist var. Peki bunları kırmızı halıyla karşılayanlar, silah yardımında bulunanlar sorumlu değil mi?
6 yıldır bu insanlar ölüyor. Sadece Ege'den Akdeniz'den kurtardıklarımızın sayısı 100 bin. Bizde bir söz var, 'bal bal demekle ağız tadlanmaz'.
Bombalardan kaçıp gelenlere Batı gibi kapımızı kapatmayacağız. Yine açmaya devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.