Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Erdoğan'ın restinden sonra AB'nin tavrı değişti
Erdoğan'ın resti AB'li yetkiliyi Türkçe konuşturdu. Yetkili Türkçe olarak "Yaşasın Türkiye Yaşasın Avrupa Birliği" açıklamasını yaptı.

Türk vatandaşlarının Temmuz ayından itibaren Schengen bölgesi ülkelerini vize almadan ziyaret etmelerini mümkün kılacak vize muafiyeti sürecinde "terör tanımı" nedeniyle Türkiye ile AB arasında ihtilaf çıkmıştı. AB'den terör tanımı konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılması konusunda mesaj verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin şartına şu sözleriyle tepki koymuştu:
"Şu anda Avrupa Birliği vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Siz Avrupa Parlamentosu yanında çadır kuran teröristlere müsaade ediyorsunuz. Bu zihniyetini neden değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurduracaksın, bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin, bize de vize için terör yasasını değiştirin diyeceksin. Biz yolumuza gidiyoruz sen yoluna git kiminle anlaşabiliyorsan anlaş."

BİLGİÇ'İN AÇIKLAMALARI
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de "Devletimizin başı olarak Cumhurbaşkanımızın ifadeleri çerçevesinde gerekli politikalar üretilir ve uygulamaya konulur" açıklamasını yapmıştı.

AVRUPA GÜNÜ RESEPSİYONU
Türkiye'den yapılan bu açıklamalar nedeniyle gözler, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'in, Avrupa Günü nedeniyle 9 Mayıs akşamında akşam Hilton Oteli'nde verdiği resepsiyonda idi.

RESEPSİYON'DAKİ MESAJLAR DİKKAT ÇEKTİ
Resepsiyona, hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı. AB Bakanı Volkan Bozkır'ın İstanbul'da olması nedeniyle AB Bakanlığı'ndan ise resepsiyona Bakan Yardımcısı Ali Şahin katıldı. Türkiye ile AB arasında vize muafiyeti nedeniyle oluşan ihtilaf çerçevesinde resepsiyona katılım ve konuşmalardaki mesajlar sembolik açıdan önemliydi. Resepsiyon salonun dışındaki bölümde Türkiye'de Suriyeli göçmenlerin hayatlarından kesitler sunan küçük çaptaki fotoğraf sergisi de, Türkiye - AB ilişkilerinde Suriye kaynaklı düzensiz göçmenin sorunun önemli bir madde haline gelidğini gösterir nitelikteydi. Resepsiyona; TSK'yı temsilen Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan bir albay ile bir yarbayın katılması da bu çerçevede dikkat çekti.

BÜYÜKELÇİ'NİN MESAJI
Haber, "Türkiye tarih boyunca kendini yeni baştan yaratabilmiş bir ülke. AB ile Türkiye arasında bazı önemli farklılıklar olduğuna şüphe yok. Ancak bu farklılıkları gidermek için her zamankinden fazla ve birlikte çalışmamız gerekiyor. Ve bunu yaptığımıza da inanıyorum" dedi.
Haber, konuşmasında, Türk diplomatların zorlu müzakereciler olması nedeniyle haklı bir üne sahip oldukları vurgusunda bulunarak, şunları söyledi:

VİZE SERBESTİSİNE ÇOK YAKLAŞTIK
"Bir anlaşmaya vardıktan sonra ki bu zorlu istişareler sonucu varılan bir anlaşma olduğu zaman çok büyük ve önemli şeyleri beraber yapabileceğimiz kanısına sahibim. Zorlu istişareler sonucu her zaman büyük şeyleri başardığımızı biliyoruz. Mülteciler ve düzensiz göç konusunda yaptıklarımız bunun göstergesi. Bu anlamda Ege'de ortaya çıkan ölümleri durdurmayı başardık. Ve insan kaçakçılarının bir iş modeli oluşturarak geliştirdikleri düzene karşı çıktık ve yasa dışı göçü yasal yeniden yerleştirme yoluyla değiştirdik. Daha yapılması gereken çok şey var ama pek çok şey de başarıldı. Bu krizlerin çözümünde her iki taraf da birbirine yaklaştı. Ve ortak bir nokta bulundu. İnsanlar AB tarihini bilmiyorlar. AB, tek bir plan çerçevesinde gerçekleşmemiştir. Eğer önümüzdeki yıl içerisinde yapacaklarımızı saymaya kalkarsam bu salonda herhalde bir tek ben kalırım. Vize serbestinin çok yakında bir zamanda gerçekleşeceğini düşünüyorum. Buna çok yaklaştık."

TÜRKÇE KONUŞTU!



Haber, konuşmasını Türkçe olarak "Yaşasın Türkiye, Yaşasın Avrupa Birliği" diyerek bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yavuz 8 yıl önce

Bizim AB'ye ihtiyacımız yok kendileri bilir

Avatar
Nuri Yalcin 8 yıl önce

KAHROLSUN AVRUPA DA BIRLIGI DE

Avatar
Debeş 8 yıl önce

Avrupa kendisi aç oğlu aç. İstemiyoruz avrupa birliğin. Bunlar Hristiyan kulübü. Sen onların dinine girmedikçe onlar senden hoşnut olmazlar diyor yüce kitabımız.

Avatar
acemi kartal 8 yıl önce

G...tü b...klu yunanistanı kurtarmak için yapmadıkları kalmadı ama TR için hala lo lo Bırakın istemiyoruz !! onlar yalvarsın ?

Avatar
Erkan 8 yıl önce

Yunanistanın parasını bizden alacaklar, hiç bulaşmayalım

Avatar
sıtkı çay 8 yıl önce

Ab yi istemiyoruz. O milletler her zaman. Cifte standart uygular
Bu işi bırakalım

Avatar
Sema 8 yıl önce

AB ye girmek istemiyoruz onlar bize muhtaç biz onlara muhtaç değiliz yaptıkları hem alavere dalavere

Avatar
Halit KOÇ 8 yıl önce

Leküm diniküm veliyediin