Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Erdoğan: Önce Rusya hesabını versin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında Suriye ve Rusya'nın ateşkes ihlalleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Rusya'nın Türkiye ile ilgili olarak ortaya attığı iddiaya tepki göstererek, "Rusya' böyle iddialar ortaya atacağına kendi verdiği silahların hesabını versin" dedi.

RUSYA BUNU NEYLE İZAH EDECEK?

Tabii ki doğru değil. Rusya’nın o tür iddialar ortaya atmaya çalışmak yerine, öncelikle Suriye’ye aktarmış olduğu silahların hesabını vermesi lazım. Üstelik bunlar, yakın mesafede kullanıcak silahlar da değil. Büyük ağır silahlar, en modern silahlar şu anda Suriye’ye aktarılmış durumda. Biliyorsunuz, Tartus limanı ayrı bir şekilde güçlendiriliyor. Lazkiye’nin kuzeyinde havalimanı kurdular. Orada 50 Rus uçağı konuşlanmış durumda. Özellikle dördü son derece gelişmiş uçaklar. Bunları neyle izah ediyorlar? Beşar Esed’ın davetiyle mi? Her davete icabet mecburiyeti yok. İcabet ettiyseniz, demek ki siz de davet edenle benzer düşüncelerle hareket ediyorsunuz. Orada insanların öldürülmesi demek ki sizin de işinize geliyor! Suriye’de öldürülen insanların sayısı şu anda 500 bini aşma yolunda.

ATEŞKES DİYE BİR ŞEY YOK

Ateşkes diye bir şey yok ki. Üçte birinde bir ateşkes havası var ama ölümler,  artarak devam ediyor.

AVRUPA SAMİMİ DEĞİL

 Avrupa’nın bu konudaki samimiyetiyle ilgili ciddi soru işaretleri var. Türkiye’ye 3 milyar Euro vereceğiz denildi. Hala verilen bir şey yok. Bizim açıkladığımız 10 milyar Euro işin sadece faturalı kısmı. Bir de STK’ların, belediyelerin yaptıkları ayni, nakdi harcamalar var. Meselenin psikolojik, sosyolojik maliyeti de ayrı. Düşünün İstanbul’da 400 bin, 500 bin mülteci var. Mesela, Kilis’i düşünüyorum. Kilis’te 130 bin muhacir, mülteci var. Kilis’te yaşayan Ensar, Kilisli sayısı ise 98 bin. Yani oradaki mültecilerin sayısı Kilislilerin sayısını geçmiş durumda. Dışarıdan bir destek de gelmiyor. Şu ana kadar bize BM’den gelen destek 450, 460 milyon dolar. Yaptığımız harcama, 10 milyar Euro. Ahmet Bey, Brüksel’e gitti, orada 3 Milyar Euro sözü verdiler; aradan üç ay geçti, ama gelen herhangi bir yardım yok, halen bekliyoruz. (Haber7)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.