Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Erdoğan oyunu kullandı: 'Milli iradeye saygılı olacağız' (Son dakika)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Erdoğan sandık başına eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gitti. Erdoğan oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "milli irade"ye saygı duyacaklarını söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

 "Bugün yaklaşık 54 milyon vatandaşımız seçmen sandıklarına gidiyor. Ve bu seçim 7 Haziran seçiminden sonra sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. Bugün yapılacak olan seçim inanıyorum ki; istikrarın milletimiz için, ülkemiz için ne kadar hayırlı olduğu ortadaydı. Bugün vatandaşlarımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra da milletçe hep birlikte saygı duymamız gerekecek. Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler kattetti ve almış olduğu bu mesafeyi bugünkü seçimde bir kez daha perçinleyecektir. Ben milletime bugün kullanacağı oylar için hayırlı olmasını diliyorum. Hepsine sevgi ve saygılarımı sunarken, bu yolda tabii şu anda emeği olan Yüksek Seçim Kurulumuz başta olmak üzere, il, ilçe seçim kurulları, sandık kurullarında görev alan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum."



SONUÇLARI İSTANBUL'DAN TAKİP EDECEK

Erdoğan, sonuçları nereden takip edeceğinin sorulması üzerine, "İstanbul'dayım" diye yanıtladı. Açıklamasının ardından Erdoğan, sandık görevlileri ile tek tek tokalaştı. Erdoğan sınıftan ayrıldıktan sonra, okul binası içinde vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Okul bahçesine çıkan Erdoğan'ı vatandaşlar sevgi gösteri ile karşıladı. Erdoğan'da vatandaşların yanına giderek kısa süreli sohbet etti. Erdoğan ardından kendisini takip eden gazetecilere 'iyi günler' dileyerek, makam aracına bindi ve Kısıklı'da bulunan konutuna gitti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.