Öne Çıkanlar METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Akkuyu eray ucuzal

Erdoğan Putin ile Suriye'de çözüm konusunda anlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya lideri Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmenin ana konusu Suriye kriziydi. Erdoğan'ın, Halep'te bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine dikkati çektiği belirtildi.

HALEP'TE KURBAN BAYRAMI İÇİN ATEŞKES İSTENİYOR

Görüşmede, iki lider Kurban Bayramı vesilesiyle Halep'te ateşkesin sağlanması için ABD ile görüşmeler yapıldığına işaretle, bu konudaki çabaların yoğunlaştırılması hususunda mutabık olduklarını vurguladılar. Cerablus'un ve El Rai'nin asli sakinlerinin Türkiye'den memleketlerine dönmeye başlamaları konuşuldu.

RUSYA FIRAT KALKANINI DESTEKLİYOR

Fırat Kalkanı Harekatı'nın da ele alındığı görüşmede, iki lider, Türkiye'nin sınır bölgesinin başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinden arındırılmasının önemli olduğunu belirttiler.

NÜKLEER PROJELER DE ELE ALINDI

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türk Akımı da dahil olmak üzere enerji sektöründeki iş birliği, Rusya-Türkiye arasındaki charter seferlerininin başlaması gibi ikili meseleler de ele alındı.

İKİLİ İLİŞKİLERİN DÜZELMESİNDEN İKİ TARAF DA MEMNUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in, ikili ilişkilerin normalleşme sürecinin ivme kazanmasından, St. Petersburg ve Çin'de yapılan görüşmelerin olumlu geçmesinden  mutluluk duyduklarını da ifade ettikleri aktarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatan sever 8 yıl önce

Dikkat edilmeli bu dehaş ve pkk köpekleri en çok bayramda ve ateşkes de muhakkak saldırıyor müslüman değillerki sulha ve bayrama riayet etsinler!!