Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Erdoğan Suudi rejimine arka çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramın ikinci gününde İBB ziyareti sonrasında Hac’da yaşanan izdiham faciasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan Suudi yönetimine yönelik yapılan eleştirileri kınadı. Organizasyonda Suudi yönetiminin hatasının olmadığını söyledi.

Suudi yönetiminin sürekli projeler yaptığını söyleyen Erdoğan yönetim ya da organizasyon boşluğundan dolayı izdihamın meydana gelmediğini söyledi.

Sadece hacda değil yarışma ve spor gibi organizasyonlarda da bu tip hataların yaşandığını söyleyen Erdoğan bu tarz iddiaları dillendirenlerin sırtında küfenin olmadığını söyledi.

Erdoğan izdiham faciasının ardından Suudi yönetimini koruyan açıklamalarıyla “yandaş” gazete ve televizyonları da ters köşeye yatırmış oldu. Çünkü gazete, televizyon ve internet mecralarında Hac’da yaşanan faciayla ilgili Suudi yönetimini hedef alan çok sayıda haber yapılmıştı.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Suudi yönetimini beceriksizlikle suçladı, organizasyonun kendisine verilmesi dahilinde bu tür faciaların yaşanmayacağına dair tweet attı. Ancak Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Gökçek’in o tweet’i sildiği anlaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.