Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Eren Erdem'in dokunulmazlığı kalkacak mı?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Eren Erdem hakkında yurt dışına giden bir kadının üstünü aratmadan geçirdiği iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na fezleke yolladı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, CHP 26. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Eren Erdem'in 4 Ocak 2016 tarihinde yanında bir kadın ve bir erkek şahıs ile birlikte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Büro Amirliği İdaresi A-B girişi güvenlik kontrol noktasına gittiği bildirildi.

Fezlekede, Erdem'in 7 numaralı x-ray cihazı ve kapı dedektörünün bulunduğu bölgede yanındakilerle kontrolden geçmeden içeri girdiği, kendisine üzerinde silah olup olmadığının sorulduğu, Erdem'in silahı olduğunu söylediği ancak silahını vermeyeceğini beyan ettiği anlatıldı.

Erdem'in kontrolsüz bir şekilde beraberindekilerle içeri girdiği anlatılan fezlekede, şunlar kaydedildi:

''Nokta amirinin Erdem'in yanına gidip, 'Sayın vekilim, hoş geldiniz, üzerinizde silah var mı?' şeklinde soru sorulduğu, Erdem'in cevaben, 'evet silah var, ne yapacaksın? Polisi peşimize mi taktılar? Yolcu değilim silahı vermek istemiyorum' diyerek beraberindekilerle birlikte check-in salonuna girdiği, check-in F kontuarına geldiği anlaşılmıştır. Burada Erdem'in check-in işleminin ardından pasaport kontrol noktasında yanında bulunan bayan şahsı yolcu ettikten sonra diğer erkek şahısla birlikte havalimanından ayrıldığı, şüpheli Erdem ile birlikte kontrolsüz geçiş yapan bayan şahsın Berlin'e giden Alman pasaportu hamili E.O. olduğu, böylece şüphelinin hem kendisinin, hem de beraberindekilerin yapılan uyarılara rağmen kontrolsüz geçişini sağlayarak havalimanının güvenliğini tehlikeye sokacak davranışta bulunduğu anlaşılmıştır.''

Milletvekili Eren Erdem'in bu davranışı ile Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi olan ''Emre aykırı davranış'' suçunu işlediği ifade edilen fezlekede, halen 26. dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Erdem hakkında işlem yapılabilmesi için TBMM'den yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararının aldırılması talep edildi.

Erdem'in, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi olan ''Emre aykırı davranış'' suçundan 100 lira idari para cezasına çarptırılması isteniyor.

Başsavcılık fezlekeyi TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne yolladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.