Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Fatih Altaylı eski patronu Aydın Doğan için bakın neler demiş?


Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan elindeki medya gücünü ticari faaliyetleri için mi kullanıyor? Doğan ‘hükümet getirip, hükümet götürmeye’ yönelik faaliyetler içine giriyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aydın Doğan tartışması sonucu ortaya atılan iddiaları bir de Fatih Altaylı’dan dinleyin. Altaylı yıllar önce Habertürk’te yayınlanan bir programda bakın neler demiş?

Yıllarca Aydın Doğan’ın şirketlerinde yöneticilik yapan Altaylı, Doğan’ın düşük bir imarla kamudan aldığı yerleri medya gücünü kullanarak çok yüksek fiyatlara sattığını söylüyor. Altaylı Doğan Grubu'nun bir kalemde 3 milyar dolar kazandığını ileri sürüyor.

Altaylı Aydın Doğan’ın medya gücünü kullanarak İş Bankası yönetim kurulu üyelerini ve İş Bankası’nda hissesi bulunan parti yöneticilerini medya gücünü kullanarak karaladığı ve bu sayede İşbankası’nın Petrol Ofisi’ndeki hisseleri Aydın Doğan’a çok ucuza sattığını ileri sürdü. Aydın Doğan bu hisseleri kısa süre içinde de yüksek fiyattan yabancılara sattı.

Altaylı Doğan’ın Erdoğan’ı kastederek söylediği “başbakan şantaj yapıyor” sözlerini ise “asıl şantajı Aydın Doğan yapıyor” diyerek eleştirdi. Altaylı aynı programda ayrıca Aydın Doğan için “İş dünyasının Alaattin Çakıcı’sı” ifadesini kullandı. Bu ifadenin de İzmirli iş adamına ait olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.