Öne Çıkanlar türkiye IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ışid ahmet davutoğlu

Figen Yüksekdağ dokunulmazlık çalışmalarına darbe dedi
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "1921'de nasıl Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle halklar bir araya gelerek, bir eşitlik hukuku kapısı açma fırsatı yakaladılarsa, bugün bu zor günlerden de işte böyle bir eşitlik hukukunu ve birleşme pratiğini yaratarak çıkmayı başarabiliriz." dedi.
Partisinin il kongresine katılmak üzere Batman'a gelen Yüksekdağ, kongrenin gerçekleştirildiği Pazaryeri Mahallesi'ndeki düğün salonunda, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve partililerle birlikte çözüm süreci konulu sinevizyonu izledi.
Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını "darbe" olarak nitelendirdi. Bu durumun TBMM'nin itibarını ve fiili varlığını tasviye etmeye yönelik olduğunu öne süren Yüksekdağ, "Bunlar halkın seçtiği vekillerin meşruiyetini kendilerince sorgulayarak, aslında Meclis'in bir temsil mekanizması olan varlığına tahammülsüzlüklerini gösteriyorlar." ifadesini kullandı.
Zor günlerden geçildiğini belirten Yüksekdağ, "1921'de nasıl Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle halklar bir araya gelerek, bir eşitlik hukuku kapısı açma fırsatı yakaladılarsa, bugün bu zor günlerden de işte böyle bir eşitlik hukukunu ve birleşme pratiğini yaratarak çıkmayı başarabiliriz." diye konuştu.

"ONLAR BİZE MECBUR, BİZ ONLARA DEĞİL"

"Sizden aldığımız iradeyi her yerde kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz." diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu:
"Bize her yer meclis. Mahalle meclislerimiz, il meclislerimiz, ilçe meclislerimiz, bölge meclislerimiz ve her yerde meclislerle örgütlenen, halk konseyleri ile örgütlenen halklarımız, kadın yoldaşlarımızla, gençlerimizle onların kafes haline getirdikleri meclislerine mahkum ve mecbur değiliz. Onlar Türkiye'de demokrasi istiyorlarsa, onlar Türkiye'nin geleceğini istiyorlarsa bize mecburlar, bunu asla unutmasınlar. Bizler onlara mecbur değiliz. Her yerde gücümüzü, örgütlülüğümüzü büyüterek, halkımızın siyasi iradesinin temsiliyetini her şart altında yürütebiliriz, geliştirebiliriz. Bu siyasi irade bu zamana kadar nasıl kazanıldıysa bundan sonra yeni kazanımlarla yoluna devam edebilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.