Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Google Adwords

Google Adwords

Uluslararası alanda en geniş arama hacmine sahip olan arama motoru Google tarafından özellikle işletmeler tarafından tercih edilen açık artırmalı tıklama başına maliyet usulüyle işletmelerin sağladığı hizmetler ile alakalı belli kelimelerde üst sıralara çıkmaya yarayan reklam grubu olarak adlandırılmaktadır.
Bütçe hangi boyutta olursa olsun Google'da reklam vermenin en kolay yollarından birisi de Google Adwords'tür.

Belli bir anahtar kelime hacminde Google'ın reklamları vererek her tıklama adına istenilen en yüksek tutarı sunmanız gerekiyor.
Google reklamları görüntüleme amaçlı hizmetlerinden dolayı sizden herhangi bir ücret istemeden reklamlarınızı tıklamanız durumunda ücretlendirilmektedir.
Anahtar kelime sıralamasında 1 ile 10 arasında bir kalite puanı numaralandırılırken Google Adwords rakiplerinizin sizin ve ortaya çıkan kalite puanları nın çarpımı ile açık artırma oluşturulur.
Meydana gelen bu açık artırma neticesinde anahtar kelime sıralaması belirlenirken Google'ın özel algoritmasına göre meydana gelen her arama verileri için tüm reklam veren firmalar Bu açık artırma sistemine dahil olurlar
Fakat her arama kriterine göre kalite puanınız sizin sıralamaya girmenize etki edecektir. Site sayfasının açılış kalitesi sayfada kolay dolaşma şeffaf ile alakalı içeriklerle dolu olması oldukça önemli.
Google'ın yeni algoritma çalışmaları arasında belli kelimelerin reklamlarda yer almaması artık ortadan kalkıyor.
Yani Google reklamlarında "taşlı yüzük" yerine "taşl yüzük" kelimesi yazıldığında daha önceleri reklamlar gösterilmezken artık Google bu engeli ortadan kaldırarak bu kelime bozukluğunda çıkan Google reklamlarını da yayınlamaya karar verdi.

Ayrıca Google Adwords reklamlarında tekil ve çoğul kelimeler artık ortadan kalkarken istediğiniz kelime ve öbeğini çoğul olarak ekleyip ucuz Google reklamlarında yayınlama imkanı mümkün olabilecek.
Bu duruma bir örnek verecek olursak bilgisayar kelimesi Google reklamlarında kullanılırken bilgisayarlar kelimesi de artık ek olarak reklamlarda kolay bir şekilde kullanım hakkına sahip olabilecek.
Tabii yeni AdWords reklam düzenlemeleri bununla sınırlı kalmazken çiçekli eşarp model kelimesi tam olarak eşleştirildiğinde kullanıcılara sunulmuyor ve çiçekli eşarp modeli şeklinde reklamlara izin veriliyordu.
Yeni düzenleme sayesinde bu sistemde ortadan kalkarak çiçekli eşarp modeli kelimesinde de reklam verebilen kullanıcılar birçok reklam engellinin ortadan kalktığını Google Adwords reklamları verdiğinde bizzat göreceklerdir.
 
Kaynak: Reklav.com.tr
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.