Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

Halkı alenen tahrik! Demirtaş'a bir kötü haber daha
HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş hakkında Sancaktepe'deki konuşmasında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dinamik RadyoTelevizyon AŞ, Star Medya Yayıncılık AŞ ve Bahadır Saraçgil "müşteki", Selahattin Demirtaş da "şüpheli" olarak yer aldı.

Demirtaş'ın konuşmasından sonra 19 Temmuz 2015'te, şikayetçilere ait Star Medya Yayıncılık AŞ ile Dinamik Radyo Televizyon AŞ ve yetkililerinin bulunduğu Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi'ndeki adrese bomba konulduğu belirtilen iddianamede, zaman ayarlı ve basınç tesirli olduğu tespit edilen bombanın uzman ekiplerce imha edildiği kaydedildi.

BOMBA O KONUŞMADAN SONRA KONULDU

Demirtaş'ın Sancaktepe'deki konuşmasından sonra söz konusu bombanın konulduğu aktarılan iddianamede, terör örgütü mensuplarının bombayı benzer gerekçelerle müştekilere ait binanın çevresine koydukları ifade edildi. İddianamede tüm dosya kapsamından ve toplanan delillere göre şüpheli Demirtaş'ın atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı aktarıldı.

HALKI ALENEN TAHRİK

Bu kapsamda Demirtaş hakında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame gönderildiği Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Demirtaş'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.