Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

 HDP’nin Ankara’da toplanan 2. Olağan Kongresi’nde her zamanki bilindik ihanet manzaraları göze çarptı. Kongrenin yapıldığı salondaTürk bayrağı asılmazken, PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan’ın dev posteri ve HDP logolarının bulunduğu panonun bir köşesinde Türk Bayrağı’na yer verilmesi dikkat çekti. Kongrenin ilk saatlerinde ölen teröristler için saygı duruşundu bulunulmasının ardından terör örgütü PKK’nın marşı okundu. Siyasi Partiler Kanunu’na göre okunması gereken İstiklal Marşı ise yine okunmadı.


KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN DEV ÇELENGİ!

Ölen PKK’lı teröristler için saygı duruşunda bulunulan kongreye, son günlerdeHDP’nin terör yanlısı politikalarına destek veren CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dev bir çelenk göndermesi de dikkatlerden kaçmadı. CHP kongreye ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı göndererek üst düzeyde temsil edildi.

YÜKSEKDAĞ’DAN YİNE DİKTATÖRLÜK İDDİALARI!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kongrede yaptığı konuşmada, partisinin 2014 yılında yapılan olağanüstü kongresinden bu yana Türkiye’de çok şeyin değiştiğini, kısa süreye çok büyük başarılar ve üzüntülerin sığdığını belirtti. Yüksekdağ, şöyle konuştu: “Bizler sarayın modeli ve bize çizdiği, dayattığı şemaya mahkum değiliz. Sarayın da bir model teklifi var elbetteki, saraydakinin de bir model teklifi var. Egemen anlayışın bütün Türkiye ve bölge halkları için önerdiği model; despotizme dayalı bir tek adam ve tek parti rejimidir. Parlamenter sistemin tasfiye edildiği, en asgari demokratik kriterlerin dahi mumla arandığı, bir modeli ve rejimi dayatıyorlar bütün Türkiye toplumuna. Ama bizler Türkiye’nin nasıl bir politik coğrafyada yer aldığının çok iyi ve net bir şekilde farkındayız. Türkiye’de inşa edilecek bir diktatörlük, bütün Ortadoğu’da ve bölgede kaosun, despotizmin ve savaşın derinleşmesi anlamına gelir”

DEMİRTAŞ DA KONUŞTU

Kongrede konuşan HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, öz yönetim ve özerkliğin, barikat veya hendekle ilgisi olmadığını savunarak şunları söyledi: “Bizim savunduğumuz sistemde her yerde hendek ve barikat olacak diye bir şey yok. Biz, barikat, hendek veya ona yönelen orantısız devlet şiddetini normal görmüyoruz. Biz, bu sorunun ortaya çıkmasına yol açan ana soruna bakmamız gerektiğini söylüyoruz. Onu anlarsak diyalog ve müzakere ile bunları çözmek çok kolaydır.”

Bu arada HDP 2. olağan kongresinde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yeniden eş genel başkanlığa seçildi. (Yeni Akit)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fenasi kerim 6 yıl önce

Lan amk atatürk posteri de Türk bayrağıda var videoda görülüyor amk yalancıları :DASDASFSAdsadas