Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

HDP'li Bilgen'den tehdit gibi açıklamalar!

 HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında Silvan'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgen, "Silvan'da son derece tehlikeli bir oyun oynanıyor. Ne yazık ki Silvan'da yanan ateş, düştüğü yeri değil bütün ülkeyi yakabilecek bir nitelik, özellik taşıyor. Cumhuriyet tarihinin galiba en uzun sokağa çıkma yasağı uygulamasına bu hükümet yani seçilmemiş, geçici hükümet bu tarihi utanca imza atmış oldu. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Biz Silvan'da yaşananları doğrudan doğruya sivil halka yönelik bir katliam girişimi ve oraya giden eş başkanımız da dahil olmak üzere milletvekillerimize yönelik öldürmek kastıyla atılan bir adım ve öldürmeye teşebbüs girişimi olarak tarif ediyoruz. Gaz fişeklerinin hangi yükseklikte atılacağı, nasıl kullanılacağına dair kendi iç düzenlemelerini dahi dikkate almayan doğrudan eş başkanı hedef alan bir saldırının olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

SAÇLARINDAN SÜRÜNDÜRÜLEN KADINLAR İÇİN DE AYNI DUYARLILIĞI BEKLİYORUZ

Bilgen, "Manisa'da kelepçe ile göz altı gerektirmeyecek bir durum dolayısıyla emniyet müdürü geçici olarak görevden el çektirildi. Biz keyfi biçimde kelepçe ile göz altıyı hiç kimse için doğru bulmuyoruz. Başörtülü, başörtüsüz kadınlar için de aynı şeyi düşünüyoruz. Yerlerde saçlarından süründürülen kadınlar için de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Ama galiba çok unutkan bir siyasi irade ile karşı karşıyayız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.