Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

İşte PKK'yı içerden biterecek planın ayrıntıları..

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül hakkındaki yönetmeliğin uygulama süreci ve çerçevesi belirlendi. PKK'yı içerden bitirecek plan hazır.

Ödül yönetmeliği 31 Ağustos 2015’te yürürlüğe girmişti. Yönetmelik terörle mücadele kapsamında aranan şahısların ve terörle mücadelede somut katkısı olan bilgileri ileten kişilere teşvik/ödül verilmesini belirtiyordu. 31 Ağustos’ta yürürlüğe giren yönetmeliğin uygulama süreci ve çerçevesi de açıkşığa kavuştu. Komisyon başta İngiltere ve Amerika olmak üzere yaklaşık 1 aydır örnekleri inceledi ve Türkiye'ye uygulanabilirliğini ölçtü. Aranan isimler için önce web sayfaları açılacak, uygulama için sosyal medya kampanyası başlatılacak. Farklı dillerde broşürler halka dağıtılacak. Sistem için yeni bir telefon hattının kurulması düşünülüyor. İsmi ise "Adalet için Millet Hattı" olacak.

TEŞVİK MİKTARI 4 MİLYON TL’YE KADAR ÇIKIYOR


Teşvik miktarı yakalanan veya etkisiz hale getirilen kişi veya engellenen suçun niteliğine göre 4 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Ücret ise bir gecikme yaşanmaması için en geç 10 gün içinde ödenecek. Komisyon ve teşvikler devletin terör örgütü olarak nitelendirdiği tüm örgütler için geçerli olarak. PKK, DEAŞ, DHKP-C, TKPML gibi tüm örgütlerin lider kadroları da listedeki yerini aldı.

YÖNETMELİK İLE İLK DEFA DOĞRUDAN LİDER KADROSU HEDEFLENİYOR

Yönetmelik ile ilk defa doğrudan lider kadrosu hedef alındı. Daha önce kırmızı bülten çıkartılan kadro hakkında kapsamlı bir hazırlık göstergesi olarak görülüyor. Terör örgütüyle mevcut mücadele sürerken, öncelikli olarak zorla götürülen, kandırılan kişilerden ziyade, eylemlerin beyin takımını ve yönlendirici niteliği taşıyanlar hedef alınıyor. Çünkü örgütte alt düzey bir teröristin ortalama yaşam süreci 3-4 yılı geçmezken lider kadrosunda olanlar en az 20-30 yıldır binlerce kişiyi teröre sürüklüyor.  Yeni yönetmelik doğrudan bir şekilde öncelikli olarak bu kişileri hedef seçiliyor.

VATANDAŞ OLMAYANLAR DA YARARLANACAK

Ödül almak için sadece Türk vatandaşı olmak gerekmiyor. Yani bir Irak veya Suriye vatandaşı da terör örgütlerinin lider kadroları hakkında bilgi verdiği zaman teşvik ödülünden faydalanabilecek. Korucular da keza ödülden yararlanacak.


‘TERÖRÜN LİDERLERİ’ LİSTESİ ADI VERİLEN LİSTEDE ŞU AŞAMADA 200’E YAKIN İSİM TESPİT EDİLDİ

Komisyonun alt sekretaryası güvenlik birimlerinden gelen tüm verileri değerlendirecek ve en geç 3 gün içinde üst komisyona miktarın belirlenmesi için yönlendirecek. Komisyonun üyeleri gizli tutuluyor. Verilen bilgi ile kaç can kurtarıldığı, örgüte ne kadar darbe vurulduğu, söz konusu hedefin örgütteki pozisyonu gibi hususlarda nesnel kriterler belirlenecek sonra da ücret ödenecek. Bu plan için 100 milton TL büte ayrıldı. Listeler ilan edildikten sonra ise birkaş hafta içinde bu rakamın 500 milyon TL'ye çıkması planlanıyor.

HER LİDER GRUBU İÇİN AYRI RENKLER BELİRLENDİ


Her lider grubu için ayrı renkler belirlenmiş durumda.  Kademeli olarak belirlenen listede isimler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve siyah olarak diye sıralanıyor. Her gruptaki isimlere ise rengine göre bir numarası var... Mesela; Kırmızı-1, kırmızı-2, mavi-1, mavi-2... Her bir ismin katıldığı veya talimatını verdiği terör eylemleri, yol açtığı can kayıpları belirleniyor, fotoğrafları, örgütlere katılım yılları ve faaliyetleri gibi detaylı biyografileri hazırlanıyor. Şu ana kadar listede rengi ve grubu netleşen 200’e yakın isim var. İlk aşamada kırmızı ve mavi birimler açıklanacak. Kırmızılar gruptakiler üst düzey lider kadrosu olaraak belirlendi. Mavi renkte ise bölge sorumluları yer alacak.

Bu planla örgüt içinde çözülmelerin, ihbarların ve infazların yoğunlaşacağı düşünülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.