Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

İşte  yeni yönetim modelinin ipuçları
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede veda etmesinden sonra, kurulacak 65. hükümetle birlikte Türkiye için yeni bir ‘geçiş dönemi modeli’ de ortaya konulacak. Yeni Anayasa ve baş- kanlık sistemi gerçekleşinceye kadar, fiili olarak bu ‘geçiş dönemi modeli’ uygulanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da son dönem konuşmalarında ipuçlarını verdiği yönetim modelinin detayları ve atılacak ilk adımlar şunlar:

TOPLANTI AYARI
Bakanlar Kurulu, bugüne kadar 2 ayda bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de toplam 6 kez Bakanlar Kurulu’na baş- kanlık etti. Ancak 65. hükümetle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdo- ğan’ın, ayda bir kez Bakanlar Kurulu’nu Külliye’de toplayıp başkanlık edeceği belirtiliyor. Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde de haftada bir kez toplanan Bakanlar Kurulu’nun, yeni Başbakan’la birlikte Çankaya Köşkü’nde de 2 haftada bir toplanacağı ifade ediliyor. AK Parti’nin ayda bir yaptığı merkez karar yürütme kurulu (MKYK) ve haftada bir yaptığı merkez yürütme kurulu (MYK) toplantıları ise aynı düzende devam edecek.

TIKANIKLIK AÇILACAK
AK Parti’nin yeni genel başkanı ve Başbakan’ın belirlenmesi, ardından hükümetin kurulmasıyla birlikte, kamu bürokrasinin dizayn edilmesi ve bekleyen atamaların gerçekleştirilmesi ilk iş olacak. Valiler, emniyet müdürleri, il müftüleri, müsteşar atamaları ile kamuda bekleyen diğer üst düzey atamalar süratle yapılacak. Bürokrasideki tıkanıklık böylelikle aşılacak.

ANAYASAL YETKİLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın 104. maddesindeki yetkilerinin tümünü, bugüne kadar olduğu gibi etkin bir şekilde kullanacak. Bakanlar Kurulu’nu düzenli olarak toplayıp baş- kanlık edecek. Hükü- metin tüm icraatlarının ve projelerinin teşvikçisi, denetleyicisi ve takipçisi olacak.

SÜREKLİ DOLAŞACAK
Yurtiçi ve yurtdışında sürekli dolaşan bir Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’yi uluslararası toplantılarda temsil edecek, dış politikada belirleyici ve sürükleyici olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde farklı kesimlerle halk buluşmaları aralıksız devam edecek. Paralel yapılanmalarla mücadele eksiksiz ve daha sonuç alıcı şekilde yürüyecek.

İSTİŞARE MEKANİZMASI
AK Parti’nin kuruluş felsefesinde bulunan gelenekler ve teamüller daha etkili işletilecek. Bundan böyle, hem parti yönetimi ve teşkilatla ilişkilerde hem Cumhurbaşkanlığı- hükümet ilişkilerinde, hem de bürokratik atamalarda sıkça vurgu yapılan istişare mekanizması daha sağlıklı işletilecek.

YENİ BAŞBAKAN’IN İSMİ
AK Parti’nin yeni genel başkanı ve Başbakan’ın isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında netleştiği ifade ediliyor. Ancak Erdoğan’ın öne çıkan isimler arasında son bir gözden geçirme ve değerlendirme yapacağı; ‘İstanbul ekolü’ diye bilinen ve geçmişten beri yol arkadaşlığı yaptığı, güvendiği bazı isimlerin görüşlerini alacağı belirtiliyor. Yeni başbakanın isminin 20 Mayıs'ta açıklanacağı belirtildi.
Haberturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turkiyenin boylesi zor gunlerinde olacak seymi bu simditeror Bi yanda piyasa bi yann sizfakir dusmanimisiniz bizi yokmu etmek Ya 8 yıl önce

Turkiyenin Boylesi zor gunlerin genel baskan basbakan degistirecek zamanmi simdi sizin her hamleniz de piyasa aliyor basini gidiyor olan gine bize oluyor yoksullara oluyor yani bize koylu vatandasina ben bir akpli olarak size bunlari soylerim birdaha iktidar olmak istiyorsaniz hukumetle oynamayin yoksa yazik edersiniz bu vatana

Avatar
ali özkan 8 yıl önce

haber diye verdiğinizde kendiniz kadar değersiz

Misafir Avatar
akp li 8 yıl önce @ali özkan

zoruna mı gitti ag nut....başkan lık gelecek vatan hainlerine idam

Beğenmedim! (0)
Avatar
Halit 8 yıl önce

Yeni başbakanı açıklıyorum bence Ömer çelik bey