Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

"HALEN LOZAN'IN, LAİKLİĞİN KIYMETİNİ ANLAMADI"

Kurmaylarına Lozan konusunda Cumhurbaşkanı’nın 2 ay önce yaptığı konuşmanın hatırlatılması talimatını veren Kılıçdaroğlu, "Halen Lozan’ın, demokrasinin, laikliğin kıymetini anlamadı. Lozan’ı eleştireceğine kendi döneminde Yunan bayrağı çekilen adalara baksın" tepkisini gösterdi.

"OLMASAYDI, ŞİMDİ SENİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUN BİR ÜLKE DE OLMAYACAKTI"

Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından da Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek,"Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez. Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı”ifadesini kullandı.

"OHAL'İN SÜRESİNİN UZATILMASI YANLIŞTIR"

Diğer yandan bazı televizyon ve radyoların kapatılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Herkes biliyor ki bu radyo ve televizyonların terörle, FETÖ ile alakası yok. Bu kanallar ve radyolar muhalif oldukları için kapatılıyorlar. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekirken, şimdi OHAL’in süresinin uzatılması yanlıştır. Türkiye bunun altından kalkamaz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.