Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

Kılıçdaroğlu'ndan skandal 'Osmanlı' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplu temel atma töreninin açılışında konuştu. Konuşmasında Gülen'e de yer veren Kılıçdaroğlu, "Suçsuzsan gelirsin Türkiye'ye, yargının önüne çıkarsın" dedi. 

"DEVASA OSMANLI NİYE TÜFEK YAPAMIYOR?"

Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal, 'kendi kitabını okuduğunda anlasın' diye, Elmalılı Hamdi Yazır'a Kuran'ı mealini yazdırıyor. Okuduğunu anlasın, ibadet ederken neleri söylediğini anlasın' diye. Yapıyor muydu bunu Osmanlı? Yapmıyordu. Dumlupınar'a gittim. Dumlupınar Savaşı dolayısıyla bir müze kurmuşlar, müzede silahlar var. O savaşta kullanılan silahların bir kısmı Almanlara, bir kısmı Amerikalılara, bir kısmı da Ruslara ait. Osmanlı'nın tek bir tüfeği bile yok çünkü tüfek yapamıyor. Devasa Osmanlı niye tüfek yapamıyor? Çünkü bilimi dışladı, aklı dışladı Osmanlı. yapamıyor. Oysa bilim 21. Yüzyılın sihirli anahtarıdır artık. Bilime önem vereceğiz, çocuklarımız öğrenecekler bunu" şeklinde konuştu.

ŞAHİ TOPU

Şahi Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılıp kullanılmış olan, devrin en büyük ve özel bir savaş topudur. İstanbul'un fethinde kullanılmıştır.

Yapımı üç ay süren, çizimlerini Fatih Sultan Mehmet'in önderliğinde Türk mühendislerinin yaptığı topun dökümünü Bizanslılardan daha önce sınır dışı ettiği Macar Urban adlı bir dökümcü yapmıştır. Bunun yanında döküm ustası olarak Cenevizli Donar Usta diye birisinden de bahsedilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa çelik 8 yıl önce

tarihe bak TÜRK MAVZERİ DİYE BI SILAH VAR YUZDE 94 LÜK BAŞARISI İLE BUGUN BILE GEÇERLİ KAMİL NIYE OY ALAMADIGIN BELLİ