Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK, Hak-İş, Türk-İş konfederasyonlarının başkanlarının katıldığı çalıştay sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Milliyet Gazetesinden Serpil Çevikcan'ın köşesine taşıdığı sohbette Kılıçdaroğlu, Katar kriziyle ilgili de ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu: Katar'a destek vermek yanlış

"TÜRKİYE POZİSYONUNU YANLIŞ NOKTADA KOYDU"

"Ortadoğu’da dengelerin değişeceğini üç aşağı beş yukarı hepimiz tahmin ediyorduk ama Türkiye pozisyonunu yanlış noktada ve yanlış yerde koydu." diyen Kılıçdaroğlu, şu sözlerle Katar'a karşı 7 ülkenin koyduğu ambargoyu savundu:

"Uygar dünyada nasıl kaybettiyse Ortadoğu’da da kaybetme sürecine girdi. İhvan’ın demokrasiden yana hiçbir zaman tavır takınmadığını, İhvan’ın dini kullanarak, geniş kitleleri etkilemeye çalıştığını hepimiz biliyorduk. Dünya biliyordu ama Türkiye’de iktidar olanlar İhvan’dan yana tavır koydular, o kadar ki İhvan’ın dört parmağını Türkiye’ye getirdiler.

"KATAR'A NİYE ASKERİ BİRLİK GÖNDERDİK?"

İslam dünyası da bundan rahatsız. Rahatsızlığını bu son hareket ortaya koydu. Biz Katar’a niye askeri birlik gönderdik? Avrupa’yı karşımıza aldığımız gibi geniş bir İslam dünyasını da karşımıza aldık. Dış politikada geldiğimiz nokta bu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CHP SİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUM BU KEMalı AMERİKAYA VERSEK ALMAZ SAKSI KAFALI 7 yıl önce

CHP SAKSI KAFALI HEP

Avatar
Skn 7 yıl önce

Biri şunu siksin ya artık neolur