Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama PKK

Merkel'den Nato açıklaması
Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı açıklamada Türkiye'nin ‘zor bir müttefik’ olduğunu ancak jeostratejik nedenlerden ötürü koşulsuz şartsız NATO içinde tutulması gerektiğini belirtti. Deutsche Welle’nin haberine göre Angela Merkel, "Avrupa kendini halihazırda tek başına savunamaz" açıklamasında bulundu. 

Başbakan, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” açıklamasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a da gönderme yaptı.

Şansölye Merkel, Almanya'nın NATO'nun bütünlük içinde kalması için çaba göstermesi ve ittifak içinde daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Almanya'nın savunma harcamalarını daha da artıracağını belirten Başbakan Merkel ülkenin NATO'ya olan katkısının gelecek yıl gayrısafi yurtiçi hasılasının yüzde 1.42'si olacağını ve bu oranın 2024 yılına kadar da yüzde 1.5'e çıkartılacağını söyledi. Merkel 2030'lu yılların başında ise bu oranın yüzde 2 olacağının altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.