Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Mesut Yılmaz sessizliğini bozdu! İşte Yılmaz'ın AK Parti'ye alternatif olarak gördüğü parti
Eski ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz, siyasetle birlikte siyasi değerlendirme yapmayı da bırakmıştı. Ancak Yılmaz "suskunluğunu" 1 Kasım seçimlerinden sonra bozdu. Yılmaz 1 Kasım seçimlerini "AK Parti kazanmadı, muhalefet kaybetti" dedi. Yılmaz AK Parti'ye alternatif olacak partiyi de gösterdi. 

1 Kasım seçimlerini ve AKP alternatiflerini Cumhuriyet’e değerlendiren Yılmaz, “Seçimleri AKP’nin kazandığından çok muhalefet kaybetti” yorumlamasının daha doğru olduğunu belirtti. Yılmaz, “AKP’nin ilerideki alternatifi yine güçlü ve uzlaştırıcı merkez partisidir” dedi. 



CHP ve MHP içerisindeki kongre çağrılarını da değerlendiren Yılmaz, muhalefet partilerinin AKP alternatifi olabilmek için yenilenmeleri gerektiğini söyledi.

Mevcut siyasi partilerin kendilerini “merkezin uzlaştırıcı çizgisinde” dönüştürmeleri gerektiği vurgulayan Yılmaz, aksi taktirde “yeni oluşum kaçınılmazdır” yorumunda bulundu. Yılmaz, ocak ayında kurultaya hazırlanan CHP’nin, merkez çizgisinde dönüşümler gerçekleştirirse AKP’nin alternatifi konumuna gelebileceğini de vurguladı.


Yılmaz, dernekteki konuşmasında ise Türkiye’nin AB serüvenini değerlendirdi. Avrupalılara sesleneceğini belirterek konuşan Yılmaz, “AB, bizim 100 yılı aşkın süredir oluşturmaya çalıştığımız Avrupalı, Batılı kimliğimizi tanımadı. Türkiye arada kaldı. Buradan hareketle tehlikeli bir dış politikaya yöneldi. Türkiye’nin bunu yapabilmesi için ne tecrübesi ne de meşruiyeti var. Türkiye kendi başına yoluna devam eder ancak korkarım ki bu süreç sonunda asıl AB’ye zarar verir. Türkiye’nin desteği ve işbirliği olmadan AB’nin sınırlarını bile güvenlik içerisinde tutabilmesi mümkün değil” dedi.


 
Siyasi hayatına son verdiğini günden itibaren “suskunluğunu” korumasıyla bilinen eski ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz, Konrad Anedauer Derneği’nin 30. yılı etkinliğinde Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. 1 Kasım seçimlerini ve AKP alternatiflerini Cumhuriyet’e değerlendiren Yılmaz, “Seçimleri AKP’nin kazandığından çok muhalefet kaybetti” yorumlamasının daha doğru olduğunu belirtti. Yılmaz, “AKP’nin ilerideki alternatifi yine güçlü ve uzlaştırıcı merkez partisidir” dedi.

Cumhuriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.