Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terörist terör

Mevlüt Çavuşoğlu: Rusya ile Nisan’da bir yumuşama bekliyoruz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus Türk İşadamları Birliği heyetini Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nda kabul etti.

Gazetem'de yer alan habere göre, Rusya’dan giden iş dünyası, yaşanan sıkıntıları ve çözümde üstlenebilecekleri her türlü göreve hazır olduklarını belirtirken, Dışişleri Bakanı ise iş adamlarına yaşanan gerginliğin uzun sürmeyeceğini belirtti.

“ÜZÜNTÜMÜZÜ BELİRTTİK, BÖYLE OLSUN İSTEMEDİK”

24 Kasım’da yaşanan uçak olayından sonra iki ülke arasında gerginleşen ilişkilerde daha fazla tırmanma olmasın diye gayret gösterdiklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız hemen görüşmek istedi ama Sayın Putin cevap vermedi. Üzüntümüzü belirttik, böyle olsun istemedik. Bu olumsuz süreçten nasıl çıkarız diye ortak komisyon oluşturalım dedik, yine cevap gelmedi. Türkiye elbette kendini savunacaktır. Biz yüzde yüz haklıyız. Olmasaydı daha iyiydi. Tüm dünya bizi takdir ediyor. ‘Türkiye olgun bir devlet gibi davranıyor’ diyor.

Biz hiçbir zaman dolduruşa gelmedik. Avrupa uygularken biz Rusya’ya yaptırım uygulamadık.

Sonuçta sakinleşme var. Bizim görevimiz diplomatik kanalları işletmek. Nisan ayında biraz daha yumuşama olmasını bekliyoruz.”

“SİYASETİN DE TİCARETİN DE RİSKİ VAR

Bakan Çavuşoğlu, RTİB üyelerine yönelik tavsiyelerini de anlattı. Çavuşoğlu, “Bana kalırsa sabırlı olacak, çalışacaksınız. Siyasetin de ticaretin de riski var. Sizler tecrübelisiniz. Ben iş adamı olsam sonuna kadar giderim, pes etmem” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.