Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

MHP'li Durmuş Yılmaz'dan örnek davranış! Yılmaz peşin ödenen milletvekili maaşını iade etti
1 Kasım seçimlerinden sonra parlamento dışı kalan MHP milletvekili Durmuş Yılmaz 3 aylık peşin ödenen maaşını iade edeceğini söyledi. "Hak etmediğim parayı neden alayım" diyen Yılmaz, AK Parti içinde iki ayrı ekonomi modelinin olduğunu iki akım arasında istikrarsızlık olduğu taktirde ekonominin sıkıntıya düşeceğini söyledi.

Sözcü'nün haberine göre, 7 Haziran'da milletvekili olup 1 Kasım'da Meclis dışında kalan Yılmaz 15 Ekim-15 Aralık dönemi için 3 aylık peşin ödenen milletvekili maaşını iade edeceğini söyledi. Yılmaz, “Hak etmediğim parayı niye alayım? 15 Ekim'den 1 Kasım'a kadar olan kısmı helal para. Ama milletvekilliğim düştüğü için geri kalanı hak edilmeyen bir para. Hakkım olmayan kısmını iade edeceğim” şeklinde konuştu. Aylık maaşları 17 bin lira olan milletvekillerine 3 aylık peşin 51 bin lira ödeniyor. 15 Ekim'de 3 aylık maaş alan vekillerin önemli bir kısmı 1 Kasım'da seçilemedi.

AKP İÇİNDE İKİ AYRI EKONOMİ AKIMI VAR

Durmuş Yılmaz, yeni AKP iktidarıyla birlikte Türkiye'nin tek partili istikrarsızlık riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Yılmaz, AKP'nin içinde iki ayrı ekonomi akımı bulunduğunu, bunlardan ilkinin Babacan, ikincisinin de müdahaleyle faizi düşürerek enflasyonu indireceğini, ekonomiyi canlandıracağını savunan ekip olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Cumhurbaşkanı tarafından desteklenen ikinci ekip şimdi etkin olmak istiyor. Eğer başa Babacan geçer ve ikinci ekip müdahaleye devam ederse istikrarsızlık olur. İkinci ekip risk. Ben yine de ekonominin ikinci gruba teslim edilmesinden yanayım. Hiç uygulanmamış görüşlerini hayata geçirsinler ki hep birlikte bir şeyler öğrenelim." dedi.

O ŞANSLI DÖNEM BİTTİ

AKP'nin 2007 yılına kadar ucuz kaynak girişi ve Kemal Derviş programıyla başarılı göründüğünü belirten Yılmaz, ancak artık o şanslı dönemin bittiğini söyledi. AKP'nin yeni dönemde adaletin yanı sıra ranttan reel sektöre geçişi sağlayacak bir program açıklaması gerektiğini, aksi halde istikrar olmayacağını belirten Yılmaz, “Ancak çıkar ilişkileri nedeniyle ranttan vazgeçeceklerini sanmam. İstikrar sağlanamazsa dolar yeniden yükselmeye başlar” dedi.

Durmuş Yılmaz, AKP'nin tek başına iktidarına piyasaların ilk etapta olumlu tepki verdiğini, ancak eski ayrıştırıcı politikalara devam edilmesi halinde tek partili istikrarsızlık dönemine girileceğini söyledi.

Yılmaz, “Eğer AKP, ötekileştirme, ayrıştırma, nefret, evrensel hukuk sisteminden kopma, duruma göre yasa yapma, insanların üzerine vergi incelemeleri gönderme ve mülkiyet hakkına tecavüz huylarından vazgeçerse Türkiye'ye istikrar gelir. Yoksa değil yüzde 49, yüzde 69 oy alsalar da istikrarı göremeyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.