Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Netanyahu: Türkiye ile İsrail'in ekonomik ilişkileri çok iyi
İsrail başbakanı Netanyahu Kudus'te düzenlenen bir panelde konuştu. Şaşırtan açıklamalar yapan Netanyahu Türkiye ile İsrail'in ekonomik ilişkilerinin şaşılacak şekilde güçlü olduğunu söyledi. Ayrıca Türkiye ile doğalgaz konusunda işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Milli Gazete'nin haberine göre Netanyahu, İsrail ile Türkiye’nin doğalgaz konusunda işbirliği yapabileceğini söyledi. Kudüs’te düzenlenen bir panelde konuşan Netanyahu, Türkiye ile ekonomik ilişkilerinin şaşılacak derecede güçlü olduğunu söyledi. Netanyahu, Suriye meselesine yönelik endişelerin Türkiye ile ortak noktalarının olabileceğine de dikkat çekti.

Milli Gazete, haberinde "Mavi Marmara Davası’nın görüldüğü gün Türkiye’ye yeni işbirlikleri yapma mesajı verecek cesareti kendisinde bulabiliyor…" dedi.

Dava 10 yıl sürebilir

Filistin’e yardım taşıyan ‘Mavi Marmara’ gemisine yapılan saldırıyla ilgili İstanbul Mahkemesi’nde görülen ana dava 5 yıldır devam ediyor. Şimdiye kadar yapılan 10 duruşmada yaklaşık 200 mağdur dinlendi. 400’den fazla mağdur daha dinlenecek. Öte yandan mahkeme bir önceki duruşmada saldırıyla ilgili 4 üst düzey yetkili hakkında kırmızı bülten çıkartılması kararı vermişti. Mahkemenin nihai kararı verebilmesi için 400 mağdurun daha dinlenmesi ve haklarında yakalama kararı verilen İsrailli 4 yetkilinin mahkemeye çıkarılmaları gerekiyor. Geriye kalan 400’den fazla mağdurun da mahkemede dinlenmesi değişiklik olmaması durumunda en az 10 yıl sürebilir.

TÜRKİYE KIRMIZI  BÜLTENİ İNTERPOL’E GÖNDERMEDİ

26 Mayıs’ta yapılan 9’uncu duruşmada, ‘kasten adam öldürmeye azmettirme’ suçundan yargılanan sanıklar dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verilmişti. Ancak Adalet Bakanlığı, mahkemenin kararını İnterpol’e göndermedi. Bu konuda hükümet büyük eleştiriler aldı. Mahkeme kararının İnterpol’e gönderilmemesini yorumlayan Av. Yıldırım, “Kırmızı bültenin uygulanacağı yönündeki kanaatimizi canlı tutuyoruz. İspanya, ABD ve Güney Afrika’da da davalar açıldı ve yakalama kararları çıkarıldı. Yakalama kararı olmasına rağmen bazı ülkelerin bu kararları uygulamayabiliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.