Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Oran, Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu!

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan imzalara ulaştıklarını söyleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultayı toplama çağrısı yaptı.1 Kasım seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içindeki muhalefet olağanüstü kurultayın toplanarak genel başkanlık seçiminin yapılması çağrısında bulundu. Oran'ın yanı sıra Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay genel başkanlığa adaylıklarını açıkladı.

BEŞTE BİR İMZAYI TOPLADIK

CHP'nin mevcut yönetimi ise kurultayın daha önce planlandığı gibi Ocak ayında olağan şekilde toplanacağını belirterek, olağanüstü kurultay fikrine karşı çıkıyor.Umut Oran bugün düzenlediği basın toplantısında parti tüzüğüne uygun şekilde olağanüstü kurultay toplanması için gerekli olan delegelerin beşte birinin imzasına ulaştıklarını söyleyerek, Klıçdaroğlu'na hitaben şunları söyledi:

"Olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu artık görün. Aksi durumda olağanüstü kurultay kararını değil istifa kararını verme zorunda kalacağınızı unutmayın."CHP tüzüğüne göre, seçimli bir olağanüstü kurultay yapılması için var olan delege sayısının yarısından bir fazla imzaya ihtiyaç bulunuyor. Oran'ın topladığını belirttiği imzalar bu aşamada kurultayın olağanüstü toplanmasına yeterli olurken, genel başkan seçimine ise olanak vermiyor.

15 GÜNDE KURULTAY'A GİDİLİYOR

CHP tüzügüne göre Parti Meclisi'nin kararı veya kurultay üyelerinin tam sayısının en az beşte birinin onbeş (15) günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine Kurultay, Genel Başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.