Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

PKK fitne peşinde: Gül ve Arınç'ı destekleriz
Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla köşeye sıkışan PKK, fitne odaklarının hedefindeki Abdullah Gül ve Bülent Arınç'a sarıldı. Terör Örgütü KCK elebaşlarından Cemil Bayık; Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’i destekleyeceklerini söyleyerek AK Parti içinde fitne tohumları ekme çabalarına girişti.

‘ÇABALARINI DESTEKLERİZ’

AK Parti’nin 2002 ruhuna geri dönmesinin olumlu olduğunu öne süren Bayık, “Eğer bu ekip demokratik değerlere sahip çıkar, askeri faşist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz” şeklinde konuştu. Bayık, Gül-Arınç-Çelik ekibine ilişkin şunları söyledi: “O ekip Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun yürüttüğü politikaları doğru bulmuyor. O ekip kuruluş felsefesine dönmek istiyor.Tayyip Erdoğan mevcut politikaları ile AK Parti’yi de Türkiye’yi de uçuruma sürüklüyor. Bu ekibin hem AK Parti’yi hem de Türkiye’yi felaketten kurtarması gerekiyor. Eğer bu ekip demokratik değerlere sahip çıkar, askeri faşist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz. Çünkü Erdoğan ve ekibi faşizmi geliştiriyor. Milliyetçi ve tekçidir, savaşı esas alıyor. Şiddeti, katliamları ve göçertmeyi esas alıyor.Bunlar Türkiye’yi faşizme götüren, dışarıda tecrite götüren uygulamalardır. Türkiye’yi Suriyeleştiriyor ve Iraklaştırıyor. AK Parti içindeki eğilim Erdoğan ve Davutoğlu’nun bu politikasına ‘Dur’ derse kendileri için de Türkiye için de olumlu olur.”

‘ABDULLAH GÜL İLK BAŞKAN OLABİLİR’

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağabeyi Nurettin Demirtaş’da “Abdullah Gül, demokratik çözümün muhatabı olursa Türkiye’nin ilk başkanı olabilir” demişti.Yeni Özgür Politika gazetesinde “Abdullah Gül ‘başkan’ olur mu?” başlığıyla yayımlanan yazısında “Türkiye demokrasisi öz yönetim direnişlerinin başarısına bağlı hale gelmiştir” görüşünü savunarak, “Başkanlık sistemine geçilse bile ilk başkan Kürt düşmanı Erdoğan değil, şayet demokratik çözümün muhatabı olabilecekse Erdoğan karşısında farklı bir çıkış arayışında olan Abdullah Gül’ün kendisi olabilir” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.