Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd operasyon

PYD ve CHP aynı masada
Suriye’de 380 bin kişiyi katleden katil Beşar Esad rejimi ile ortak hareket ederek sivilleri hedef alan, Sünni Arap ve Türkmenleri yurtlarından kovan terör örgütü PYD, Türkiye’nin yoğun diplomasi çabaları sonucu barış görüşmelerinin yapılacağı Cenevre’de masaya alınmadı. Türkiye, hem Amerika ve Avrupa ülkelerinin, hem de Rusya’nın çabalarına rağmen bunu başardı. Öte yandan son dönemde yaşanan terör olaylarında Suriye’den gelen PYD’lilerin terör örgütü PKK saflarından asker ve polisimize saldırdığı ortaya çıktı. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Rusya’nın PYD’ye verdiği silahların da PKK tarafından kullanıldığı belirlendi.

GAYRİ MİLLİ TAVIR

Tüm gelişmelerin ardından Sosyalist Enternasyonal Birliği’ne Kasım ayı sonunda “Danışma Üyesi” olarak kabul edilen PYD, burada ana muhalefet partisi CHP ile aynı masada oturuyor. MİT TIR’ları ihanetine sahip çıkan Esad’ı koruyan, 24 Kasım’daki uçak krizinin ardından Rusya’dan yana tavır alan ve Paralel Yapı’ya kalkan olan CHP, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan terör örgütü PYD’nin birliğe üye olmasına hiçbir tepki vermediği gibi aynı masaya oturdu. Türkiye’nin, dünyaya “PYD terör örgütüdür” dediği bir dönemde CHP’nin, PYD ile aynı masada “sosyalist kardeş particilik” oyunu oynaması, Türkiye’nin milli menfaatleri gereği yapılan hamleleri sekteye uğratıyor.

Suriye’de Demokratik Birlik Partisi adı altında legalleşmeye çalışan terör örgütü PYD, Halk Savunma Birlikleri (YPG) adını verdiği silahlı gruplarını kendisinden ayrı bir oluşum gibi göstermeye çalışıyor. Sosyalist Enternasyonal Birliği’ne üyelik başvurusu yaparken de “Terörle bir bağlantım yok” şeklinde bir niyet mektubu vermeyi ihmal etmedi. PYD, şimdi Avrupa Birliği üyesi çok sayıda ülkenin eski ve yeni başbakanı, bakanı veya ana muhalefet partisi liderinin yer aldığı birliğe, 27 Kasım’da yaptığı başvurunun ardından 29 Kasım’da üye oldu. Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının 24 Kasım’da düşürülmesinin ardından PYD’nin birliğe katılması ise dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu.

ÜST YAPI KCK

Türkiye, PYD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olduğunu belirterek, dünyaya bütün terör örgütleriyle mücadeleye çağırdı. Buna karşın terörle mücadelede ikircikli tavrını sürdüren Batı PYD ve PKK’nın hamiliğini yapmaya devam etti. Oysa terör örgütü PKK, bir kaç yıl önce üst yapı olarak kurduğu Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) üzerinden Kürt nüfusun yaşadığı Türkiye, Irak, Suriye ve İran’da örgütlenmeye gitmişti. PYD ise KCK’nın Suriye’deki yapılanması olarak ortaya çıkmıştı.

KILIÇDAROĞLU PYD’NİN AVUKATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PYD’nin Sosyalist Enternasyonal’a üye olmasının ardından konuyla ilgili sessizliğini sürdürüyor. Bugüne kadar PYD’ye herhangi bir tepki göstermeyen Kılıçdaroğlu, geçmişte birçok kez terör örgütü PYD’nin avukatlığını yapmıştı. Devletin, PKK ve PYD’nin Türkiye’ye karşı birlikte savaştığına dair belgeler sunmasına rağmen Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamalarda PYD’nin vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum olduğunu ve Türkiye’ye saldırmadığı sürece terör örgütü olarak ilan edilemeyeceğini savunmuştu. (star) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oko 8 yıl önce

Bu chp çok iki yüzlü maalesef ama bazı arkadaşlar Atatürk ile chp yi bir tutuyor adamlar ulu Önder Atatürk ü kullanarak siyaset yapıyor chp her zaman eleştiren ama hiçbir icraati olmayan ve ortalığı karıştıran bir partidir.cunku tamamına yakın insanlar avukattir avukatları nasıl tanirsiniz gerisi size kalmış bunlara oy verenlere yazıklar olsun