Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır tam tasdik

Şafak Pavey, Hz Ömer'i Balzac yapmıştı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük patlamasına neden olan ve 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara katliamı için Geride Kalanlar isimli bir belgesel çeken CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey önemli bir hataya imza attı. Şafak Pavey kendi sitesinde yayınladığı belgeselinin videosunda Hz.Ömer'in sözünü Balzac'ın sözü olarak yer verdi.

Geride Kalanlar belgeseline imza atan Şafak Pavey Honoré de Balzac'ın sözü olarak verilen 'Kötü bir işin en gizli şahidi, vicdanımızdır' sözü Balzac'ın değil Hz. Ömer'in sözü çıktı. CHP Milletvekili Şafak Pavey yaptığı bu hata sonrasında tepkiler üzerine video youtube adresinden kaldırttı.

İŞTE HZ. ÖMER'İN SÖZÜNÜN DEVAMI:

"Kötü bir işin en gizli şahidi vicdanımızdır." [Nitekim Efendimiz -aleyhissalatü vesselam-, iyiliğin ne olduğunu sormaya gelen birine "Kalbine danış! İyilik, kalbinin müsterih olduğu ve yapılmasını tasdik ettiği şeydir. Günah ise içini tırmalayan ve başkaları sana «Yap!» diye fetvalar verse bile, içinde şüphe ve tereddüt uyandıran şeydir." buyurmuştur.(İbn-i Hanbel, IV, 227-228)]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.