Öne Çıkanlar rus tırları Ayhan Öztürkoğlu uruguay devlet başkanı flaş ifadeler beşar esed kuran

FETÖ darbe girişiminin yaşandığı gece İzmir'in Torbalı ilçesinde sala okuyan müezzin ve cami imamına sözlü ve fiziksel saldırıda bulunarak kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 8'i tutuklu 23 sanık hakim karşısına çıktı.

CHP'Lİ VEKİLLER DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de takip etti.

DARBE BAŞARILI OLDUĞU İÇİN SELA OKUNUYOR SANDIM

savunma yapan O.İ, salanın 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin başarılı olduğu gerekçesiyle müezzin tarafından okutulduğunu düşündüğü için evinden dışarı çıktığını, demokrasiye destek, darbecilere tepki göstermek için camiye gittiğini belirterek, cami görevlileri tarafından yapılan açıklamanın ardından gerçeği öğrendiğini ve camiden ayrıldığını ifade etti. O.İ, olay esnasında hiç kimseye hakaret etmediğini, herhangi bir kamu malına zarar vermediğini ileri sürerek tahliyesini istedi.

"FETÖ MENSUPLARIYLA AYNI KOĞUŞTA OLDUĞUM İÇİN PSİKOLOJİM BOZULDU"

Tutuklu sanık S.Ç, o gece, vatani görevini yapmak için askere gidecek olan bir arkadaşının asker eğlencesinde olduğunu, müezzin tarafından okunan salanın yarıda kesilmesi üzerine"Camide neler oluyor?" diye merak ettiğinden kalabalığın olduğu yere gittiğini iddia ederek, o esnada kalabalık içerisinde Atatürk aleyhine sözler duyulması üzerine tartışmanın daha da büyüdüğünü söyledi. Öğrenci olduğunu anımsatan 19 yaşındaki S.Ç, "Vatan haini FETÖ mensuplarıyla aynı koğuşta kalmam nedeniyle psikolojim bozuldu. Tahliyemi istiyorum" açıklamasını yaptı.

AVUKATI TGB ÜYESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Tutuklu sanık M.G'nin avukatı Deniz Yiğitceoğlu, müvekkilinin Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti davayı ileri bir tarihe erteledi. 

İMAM ŞİKAYETÇİ DEĞİL AMA MÜEZZİN ŞİKAYETÇİ

Müştekilerden cami imamı E. K. ve oğlu M.T.K sanıklardan şikayetçi olmadıklarını dile getirirken müezzin S.S. davaya müdahil olmak istediğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
davut 8 yıl önce

imam hakkını aramayanı maldan sayarlar. Hakkını aramayana şeref ağırlık verir adam ol...

Avatar
Cami cemaati 8 yıl önce

Camiye saldırma ları kabul edilemez af edilemez cezalarını çeksinler chp milletvekilleri de islam karşıtı her davada bulunmalarını da hiç şaşırmadım

Avatar
osman 8 yıl önce

bunların yalanına inanmamak lazım resmen darbe tarfında oldukları için yaptıkları belli, chpli vekillerinde davada olmaları olayı kesinleştiriyor.
en ağır terör cezasını almaları gerekli. zaten müezzinin ifadesi kanaat için yetrli

Avatar
hakan 8 yıl önce

umarım kadını ordaki sebile oturturlar.

Avatar
Murat 8 yıl önce

Ben seni gece gelip sikeyim sende deki kocana seni sanmistim tabiki kacan da sana inanir