Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Suriye'de genel ateşkes!

Türkiye ile Rusya, Suriye'de savaşan taraflara ülke genelinde ateşkes başlatmaları amacıyla önerecekleri bir plan üzerinde anlaşma sağladı.  

Ankara ile Moskova yönetimi, Halep kent merkezinin doğusunda ilan edilen ateşkes ve yerel nüfusun tahliyesinden sonra, ateşkesin ülke genelinde yaygınlaştırılması için taraflara önerecekleri bir plan üzerinde anlaştı.

Üzerinde mütabakata bağlanan planın, Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların muhaliflerle çatıştığı tüm bölgelerde uygulanması amaçlanıyor.

GECE YARISI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Ateşkesin çatışan taraflar arasında bu gece yarısı yürürlüğe girmesi planlanıyor. Ancak terör örgütleri, ateşkesin kapsamı dışında tutulacak.

ASTANA'DA SİYASİ MÜZAKERELER BAŞLAYACAK

Eğer ateşkes başarılı olursa rejim ve muhalifler, Türkiye ile Rusya öncülüğünde, Astana'da siyasi müzakerelere başlayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.