Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

TANAP'ı neden engellenmeye çalıştılar?
Türkiye ile Azerbaycan'nın her alanda güçlü ilişkileri özellikle de TANAP projesi neden sekteye uğratılmaya çalışılıyor? Bu projeyi bu kadar önemli kılan ne?. Yenişafak'tan Kerem Alkin bu kritik soruların cevabını bugünkü köşesinde ele aldı.

6 KRİTİK ANLAŞMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve heyetler arasındaki görüşmeler neticesinde,imzalanan anlaşmalar, bu zirvenin neden ertelenmesi için bunca çaba harcandığını çok net ortaya koyuyor. İki ülke arasında enerji, ulaştırma, savunma ve askeri işbirliğini imkanlarının görüşüldüğü zirvede, altı ayrı anlaşma da imzalanmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti arasında askeri kültür mübadelesine ilişkin anlaşma, konsolosluk üyelerinin kazanç getirici işlerde çalışmalarına ilişkin anlaşma, Adli işbirliği anlaşması, sürücü belgelerinin değiştirilmesi ve karşılıklı tanınması anlaşması, teknik işbirliği protokolü ve stratejik işbirliği anlaşması, kapsamlı adımları göstermekte.

TANAP VE DİĞER BÜYÜK PROJELER TEFERRÜATLI KONUŞULDU

TANAP Projesi'nin belkemiğini oluşturan Güney Gaz Koridoru, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu gibi projeler de teferruatlı olarak konuşuldu. Önümüzdeki günlerde, savunma sanayiinde ortak proje yürütecek bir işbirliği içine girmeleri sonrasında, Türkiye ile Azerbaycan arasında güçlenen ilişkilerden kimlerin rahatsızlık duyacağını birlikte göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.