Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan 'Laiklik' açıklaması
Meclis Başkanı İsmail Kahraman, katıldığı bir konferansta yeni anayasa ile ilgili yaptığı konuşmayla yeni bir gündem oluşturmuştu.
Kahraman, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar bir anayasa olmalı" sözlerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Kahraman "şahsi düşüncelerimi ifade ettim" açıklamasını yaptı.

"ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİM..."

İsmail Kahraman, konuyla ilgili şunları söyledi: "Şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Konuşmamın farklı değerlendirilmesi masum bir tavır değildir. Bu kavram siyasi hayatımızda ve yargısal uygulamalarda bireysel ve toplumsal hak ve özgürlükleri sınırlayıcı, yok edici bir araç olarak kullanılmıştır ve ciddi mağduriyetlere yol açmıştır. Bu haksızlıkların en temel sebebi laiklik kavramının tanımının yapılmamış olmasıdır. Laikliğin farklı inanç gruplarına sağladığı hürriyetlerin mevzuatta yer bulması, devlet ve milleti karşı karşıya getirmeyen bir laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.