Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Törene katılanlar gözlerine inanamadı

İstanbul'da esenler Atışalanı Ortaokulu'nda düzenlenen  törenle 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı.

Açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre  Bilgili'yi görenler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na benzerliği şaşırttı. 



Törene, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre  Bilgili, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer  Faruk Yelkenci, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, öğretmenler, öğrenciler ve  veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından devam eden törende, okul  korosunca müzik-şiir dinletisi ve folklorik dans gösterisi yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilgili, törende yaptığı  konuşmada, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dün "Nesil yetiştirmek, medeniyet  inşa etmektir" şeklinde bir mesaj yayımladığını hatırlatarak, MEB'in amacının da  nesil yetiştirmek ve medeniyet inşa etmek olduğunu söyledi.

Bunun için de öğrencilerin mutluluğunu esas aldıklarını anlatan  Bilgili, "Öğrencilerimizin mutluluğunu nasıl inşa edeceğiz? Başta  öğretmenlerimizle, sonra velilerimizle sonra eğitim ortamı dediğimiz okul  ortamlarımızda hep birlikte onların iyi yetişmesi, Vatanına milletine bağlı  fedakar nesil olarak yetiştirmelerini sağlamaya çalışacağız. 15 Temmuz sosyolojik  olarak bu ülkede yaşayan insanların zihninde millet ve devlet olmanın, vatan  sevmenin, vatan müdafaasının ne anlama geldiğini bir kez daha pekiştirdi. Biz de  Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimize vatanın ne demek olduğunu, barışın,  özgürlüğün ne demek olduğunu ve bunların kutsal değerler olduğunu öğretiyoruz. 15  Temmuz'dan sonra bu değerleri korumak için gerekirse canımızı feda edebilmeyi de  öğretmeye çalışıyoruz. İşte bu hafta tüm Türkiye'de 15 Temmuz ruhunu yaşatmak  için bir haftalık program hazırlandı ve öğrencilerimiz 15 Temmuz ruhunu bizatihi  öğrenmeye ve yaşamaya çalışacak." diye konuştu.

"BİZ BU TOPRAKLAR İÇİN BEDEL ÖDEDİK"

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da öğretmenlere bazı  önerilerde bulunarak, öğrencileri koruyup kollamalarını istedi.

Usta, öğrencilere de ideal ve hedeflerinin olmasını gerektiğini  vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eğer idealiniz veya iddianız yoksa, fırsatın nereden geldiği,  rüzgarın nereden estiğinin çok da bir önemi yok. Türkiye artık 21. yüzyılda rol  model bir ülke. Uydu olan bir ülke değil, etrafına uydular takan bir ülke.  Dolayısıyla sizin çok iddialı olmanız gerekiyor. İddianız ve hedefleriniz olsun.  Türkiye'yi ileriye taşıyacak sizlersiniz. Biz bu topraklar için 1071'den beri  bedel ödüyoruz, 15 Temmuz'da da ödedik bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz.  Dolayısıyla biz bu topraklara vatan diyoruz. Bizim için bu vatan toprağı kutsaldır."

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise yeni eğitim öğretim  yılının hayırlı olmasını dileyerek, 15 Temmuz darbe girişiminin bir ihanet  olduğunu dile getirerek, bunun ilk ve son olmayacağını vurguladı.

Jeopolitik önemi büyük bu topraklarda kalındığı müddetçe, yine bu tür  girişimlerle karşı karşıya kalınacağını anlatan Yelkenci, "Onun için sevgili  öğrencilerimiz, bizim her açıdan, ekonomik açıdan, kültürel açıdan, ahlaki açıdan  ve ilmi açıdan güçlü olmamız gerekir ki dünyanın neresinde olursa olsun, hangi  milletten olursa olsun, hangi dinden, dilden ve meşrepten olursa olsun haklının  yanında haksızın karşısında, zalimin karşısında mazlumun yanında olma prensibini  en başa yazmamız gerekiyor. 15 Temmuz kalkışması benzeri günleri atlatabilmemiz  için, öğrencilerimize büyük bir tarih şuuru kazandırmamız gerekiyor. Tarih şuuru  olmadan böyle bir feraset ortaya çıkmaz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gazisi Ali Başkan da törene katıldı. Başkan, 15 Temmuz  gecesinde yaşadıklarını anlattı.

ÖĞRENCİLERE DARBEYİ ANLATAN KİTAPÇIK

Konuşmaların ardından öğrenciler sınıflara alınırken, protokol heyeti  de ilk derse katıldı. Okulun 7-A sınıfındaki derse katılan Ahmet Emre Bilgili,  öğrencilere, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" adlı kitapçık  dağıttı. MEB tarafından hazırlanan kitapçıkla, öğrencilerin 15 Temmuz darbe  girişimi hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Öğrenciler, kitapçığın arka  kısmında yer alan 15 Temmuz marşını birlikte okudu. Ardından öğrencilere MEB'in  hazırladığı, milli mücadele dönemi ve 15 Temmuz'da yaşananların anlatıldığı 7  dakikalık belgesel izletildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.