Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Yusuf İslam: Hiçbir ülkenin yapamadığını Türkiye yaptı
İslam, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı'nda, İslam'ı seçtiği günlerdeki Türkiye ile şimdiki arasında çok fark olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin yıldızının parlamaya devam ettiğini vurgulayan İslam, "Türkiye, aynen bir çiçek bahçesi gibi. Kur'an-ı Kerim'e başlamadan önce bana Hz. Mevlana'nın şiirlerinden oluşan bir kitap hediye edilmişti. İşte bu Mevlana'nın şiirleri benim için ilk adım olmuştu. Bu şiirler İslam'ın güzelliğine pencere açmıştı. O andan itibaren dar dünyam açıldı ve hakikatle baş başa bıraktı" diye konuştu.
İslam, bugün insanlığın daha çok barışa ihtiyacı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: 

"İslam dünyası savaşın içine çekildi. Suriye konusunda hiçbir ülkenin yapamadığını Türkiye yaptı. Bütün alicenaplığı ile kapılarını Suriyelilere açtı. Maalesef insan hakları diye bir şeyden bahsediyorlar. İnsan hakları çok değersiz. Şu an öldürülen insanların hiç değeri yok. Bu arada Türkiye'nin yaptığı gibi Almanya'da mültecileri kabul etti. Onlara da teşekkür etmeliyiz."



(Yusuf İslam yada müslüman olmadan önceki adıyla Cat Stevens'ın dünyaca ünlü Wild World şarkıcı)

HAZRETİ MEVLANA DA MÜLTECİYDİ



Amerikalı akademisyen Dr. Ömer Faruk Abdullah ise Türkiye'nin Suriye'deki insani krizde örnek bir tavır sergilediğini aktardı.
Türkiye'nin mültecilere kapılarını açtığını, onlara ev sahipliği yaptığını anımsatan Abdullah, Suriyelilerin bir kısmının da Konya'ya yerleştiğini belirtti.
"Hazreti Mevlana ve Sultan Veled, onlar da burada mülteciydi" diyen Abdullah, şunları kaydetti: 
"Yani her şerden bir hayır çıktı. Muhammed, güzelliklerin en güzeliydi. Çünkü o hakikatin en güzeliydi. En güzel şekliyle temsil etti ve bize aktardı. Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber Efendimizi anıyoruz. Bu günde sorumluluklarımızı yeniden hatırlıyoruz. Müslümanlar Medine'ye geldiğinde de muhacirdi. Peygamber Efendimiz, Medine'ye gelmeden önce kabileler arasında çatışmalar vardı. O, geldi ve onları sükunete götürdü. Efendimiz, dağınık ortamda hakikatiyle geldi ve güzel bir medeniyet inşa etti. Konya ve Türkiye cömert davranışıyla etrafındaki ateş çemberini huzur ve istikrara çevirerek, komşu ülkeleri de huzura kavuşturacaktır. Türkiye ve Konya buna en güzel örnektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yücel 8 yıl önce

pardon ben yazıda 3e ve 6 ya daır bsıey goremedım nasıl haber ya bu ?