Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Barcelona La Liga'dan atılacak mı?


İspanya bunu konuşuyor! Eğer Katalonya bağımsızlığını ilan ederse Barcelona ve Espanyol  La Liga'dan atılabilir..

Katalonya'da yaklaşan ve bir bağımsızlık referandumuna dönüştürülen seçimler nedeni ile İspanya Yüksek Spor Konseyi (CSD) yetkilileri bir açıklamada bulundu. Konsey yetkililerine göre, mevcut kanunda özerk bölge takımlarının La Liga'yı oluşturduğuna dikkat çekilerek bu bölgelerden birinin İspanya'dan ayrılmayı seçmesi halinde özerk yönetimlere ait tüm futbol kulüplerinin otomatikmen ligden atılması gündeme gelecektir" açıklaması geldi.

"EL CLASICO" TARİH OLACAK

Eğer bağımsızlık olursa Katalonya Özerk Bölgesi'ne ait La Liga'da temsil edilen Barcelona ve Espanyol kulüpleri İspanya 1.ligine dahil edilmeyecek: Böylelikle de Barcelona ile Real Madrid karşılaşmaları ile ünlü "El Clasico" tarihe gömülecek.

Katalonya'da 27 Eylül'de yapılacak olan genel seçimler İspanya liginin de kaderini belirleyecek. Eğer bağımsızlık isteyen partiler sandıktan zaferle çıkarsa bir yıl içinde bir bağımsızlık programı uygulanıp yürürlüğe konulacak. Son yapılan anketlere göre de Katalonya'da bağımsızlık isteyen partiler yarışı önde götürüyor.

İSPANYA BÖLÜNMEYE KARŞI


İspanya hükümeti ise bölünmeye tamamen karşı. Hükümet Katalanların bağımsızlık ilan etmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. Spor severler de Katalanların ayrılmasını istemiyor. Arda Turan dahil birçok yıldız futbolcunun forma giydiği Barcelona'nın İspanya'dan ayrıldığı taktirde hem Barcelona kulübü hem de İspanya futbol endüstrisi büyük zarara uğrayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.