Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Blatter'den çok tartışılacak sözler!

Blatter, ABD'nin The Wall Street Journal gazetesine verdiği röportajda, FIFA'nın insanların gözünde bir mafya örgütü imajına büründüğünü belirterek, "FBI tarafından 27 Mayıs'ta İsviçre'de başlatılan operasyonlardan sonra FIFA'ya yönelik inancımı kaybettim. Bundan sonra futbolla işim kalmadı" ifadelerini kullandı.

Michel Platini ve kendisine verilen cezaları saçma olarak niteleyen 79 yaşındaki Blatter, "İsviçre yargısına göre 8 yıl cezalandırılmanız için cinayet işlemeniz ya da banka soymuş olmanız gerekir" dedi.

Görev yaptığı süre boyunca Dünya Kupası'nı düzenleyecek ülkeleri hükümetlerin isteklerine göre belirlemediklerini aktaran Blatter, "Politikanın futbola müdahale etmesini doğru bulmuyorum. Yaptıklarımızla bu düşüncede olduğumuzu insanlara gösterdiğimize inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Zaman geçtikçe Platini ile aralarındaki ilişkinin değiştiğine dikkati çeken İsviçreli spor adamı, "Platini, FIFA başkanlığı seçim sürecinde 'Blatter'e oy vermeyin' diyene kadar her zaman saygılı bir ilişkimiz vardı" diye konuştu.


Blatter ve Platini neden ceza aldı?

Haklarında iddialar ile soruşturma başlatılan UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Etik Kurulu...
FIFA'nın Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) çalışmaları üzerinde kontrol gücünün olmadığını savunan Blatter, "Suçlanan FIFA çalışanlarının harika insanlar olduğunu düşünüyordum ama şu anda çoğu ya suçlanıp hüküm giymemiş ya da suçlanıp cezaevine girmiş durumda" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

Yolsuzluk operasyonu kapsamında Blatter ve Platini'ye geçici olarak verilen futboldan 90 gün men cezası için yapılan itirazlar geçen ay reddedilmişti. FIFA Etik Kurulu ise Blatter ve Platini'nin ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla bağlantılı organizasyonlarda sekizer yıl boyunca yer almasına yasak getirmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.