Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Denizli, Astana maçı sonrası konuştu: ''Hedefimize ulaştık''
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile 1 - 1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandıkları maçın ardından kameralar karşısına geçti. Denizli, "Ana hedef Avrupa'ya gitmekti. Hedefe ulaştık" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, maçla ilgili olarak şunları söyledi;

"Çok zorlu bir gece yaşayacağımızı biliyorduk. Bunun için müneccim olmaya gerek yok. Zor bir takım mücadeleci bir takımdı Astana. Tabii ki baskısı son derece yüksek olan bir maçtı. Kazanmak zorunda olsak gidişat farklı olabilirdi. Tabii ki galibiyetle çıkmak isterdik ama neticede ana hedefi bulduk. Hedefimiz Avrupa'ya devam etmekti. Golü bulamadınız zaman sıkıntı sürer. Zorlu bir takıma geldim. Koşulları zor olan bir takıma geldim. Yaklaşık 110 yıllık tarihinde Galatasaray'ın benim gibi yetiştirdiği Türk Futbolu'na sunduğu ikinci bir isim yok. Futbolda zor günler vardır. Biz o günleri çok yaşadık. Bu camiada da yaşadık. Geldiğimiz gün bu ligde rakiplerimizle toplamda 12 puan vardı bunu 11'e indirdik. Zorluklarınız var, alternatif yaratmaya uğraşıyoruz. Futbolcularımın benim ve başkasının beklemediği hatalar yapma şansı her zaman var. Bireysel hatalar oldu, pozisyon hatası oldu bir tanesinde gol yedik. Önce de söyledim sendeleriz ama asla düşmeyiz.

Bu atmosferi kim yaşasa aynı şeyi hisseder. Protesto ilk defa yaşanan bir şey değil. Bazı başarılar futbolda vurulması gereken neşterlere engel olur. Bu ticarette de olabilir. Bunların hepsini aşarız, bu gücümüz var. Bunların aşmak için en önemli duraklardan biri Galatasaray'dır."

"TEKNİK ADAMLIK HAYATIMIN EN ZOR MAÇLARINDAN BİRİYDİ"

Mustafa Denizli, Astana maçını, "Teknik adamlık kariyerimin en zor maçlarından biriydi" şeklinde yorumlarken, şu ifadeleri kullandı:

"Kazak Futbolu çıkış arıyor. Bu tesadüf değil. Yıllar önce de Türk Futbolu'nda çıkışı Galatasaray yaptı. Biz rakibi ciddiye almaz isek, sonra sonuçları beğenmeyebiliriz. Teknik adamlık kariyerimin en zor maçlarından biriydi. Bu bir gerçek."

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı sözlerine şöyle devam etti;

"Transfer bir ihtiyaçtan ortaya çıkar. Böyle bir ihtiyaç varsa gerçekleştiririz. Önce kendi içimizde alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz. Aramızda olmayan sakat oyuncular var. Ne zaman dönecekler bilmiyoruz. İlk yarının sonuna kadar böyle bir tablonun içindeyiz. Büyük ölçüde takımlar başarıya giderken bütün birimleri ile gider. Kanadı kırık kuştan ne kadar uçmasını beklersiniz. Şu an için taraftarımızla iletişimi kuramadık. 7 tane futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı ama bunlar tekerrür edecek değil. Zorlu bir yarışın içine geldik ve bundan da onur duyuyorum. Bu tribünler Türkiye'ye bu şarkıları hediye etti. Yenilsen de yensen de, beraber yürüdük biz bu yollarda yine taraftarlar yeni şarkılar söylemeli.

Galatasaray'ın hedeflerini şartlar belirlemez. Bir yarış varsa içinde biz varsak. Hedeflerin dışına çıkamayız. Sıkıntılar farklı olabilir ama her takımda vardır.

Chedjou'nun performansından son derece memnunuz. Bazı pas hataları da yapmış olabilir. Bazı tercih hataları olabilir. Bunların çözümü var. Geçen de demiştim, takımımı bir ağaca benzetmiştim. Ağacın bazı dallarında kuruma var. Bizim amacımız ağacı yeniden tümüyle yeşertmek.

Burak bu ülkenin en büyük golcüsü. Burak, Selçuk büyük fedakarlık ile sahaya çıktılar. Burak yürümekte zorlanıyordu, ağrısı vardı ve çıktı oynadı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.