Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Dünya futbolunda büyük şok! Blatter ve Platini'nin cezası belli oldu!

UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Etik Kurulu tarafından 8 yıl futboldan men cezasına çarptırıldı.

FIFA Etik Kurulu Adalet Komisyonu, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'ın, Platini'ye 2 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 2 milyon dolar) verdiği iddiası da bulunuyordu.

Daha önce Platini, CAS'a itirazda bulunmuş ancak olumsuz sonuç almıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından FIFA Etik Kurulu da futbolun iki patronu Blatter ve Platini hakkında kararını verdi ve iki ismi futboldan 8 yıl men etti.

Platini, bu parayı 1998-2002 yılları arasında FIFA Başkanı Blatter'e verdiği danışmanlık hizmeti için aldığını savunuyordu. Ancak paranın neden kendisine 2011 yılındaki başkanlık seçimlerinden önce ödendiği konusunda tatmin edici bir açıklama yapamıyordu.

Blatter ve Platini, 8 yıl men cezasının yanında para cezasına da çarptırıldı. Buna göre Blatter 50 bin, Platini de 80 bin İsviçre Frangı ödeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.