Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Fatih Terim Fransız dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu

Fransa'da yaşanan terör olayları sonrası EURO 2016 ile ilgili endişeler yaşanırken, Fransız dergisi L'Equipe Magazine, turnuvada yer alacak Türkiye'nin teknik patronu Terim'le röportaj yaptı.

Terim'in röportajından önemli açıklamaları şöyle:

"Türkiye adına özür diliyorum"

Komşumuz Yunanistan'ın milli marşını ıslıklayacağımıza inanmazdım. Kültürümüzde komşulara saygı önemlidir. Yabancıları, misafirleri iyi ağırlamak vardır.

"Ülkem yıllardır terörle uğraşıyor"

Biz bu değiliz. Ülkem yıllardır terör ile uğraşıyor. Bu Türkiye için önemli ve büyük bir problem. Yaşananlardan dolayı Türkiye adına özür diliyorum. Kalbimiz iyidir ama bazen kanımız deli akabiliyor.

"Fransa’da birlik olacağız"

Fransa bu tarz büyük organizasyonları düzenlemesini çok iyi bilen bir ülke. Güvenliği de sağlamasını biliyorlar ve orada birlik olacağız. Bayraklarımızı paylaşacağız, yemek yiyeceğiz, beraberce eğleneceğiz.

"Teröre asla boyun eğmeyeceğiz"

Teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Aksine birlikte yaşayıp, oynayabildiğimizi göstereceğiz. Futbol her şeyden daha kuvvetli olacak. Bu yıkıcı olayları aşabilmek için daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor.

"Bir dünya vatandaşı olarak..."

Eğer saygı görmeyi bekliyorsanız, sayı göstermek zorundasınız. Milli takım ve onun teknik direktörü, Türkiye'nin temsili olmalı. Saha içinde ve dışında verdiğimiz mesajlar çok önemli ama burada tepkiyi veren Fatih Terim değil, bir dünya vatandaşı.

"Tek Müslüman ülke biziz"

Açıklamalarım Türkiye'de çok fazla reaksiyon aldı. Sosyal medyada tartışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan beni aradı ve teşekkür etti. Bir kereliğine de olsa bütün siyaset tek vücut oldu. Bu Türkiye'de çok kolay gerçekleşen bir şey değildir. 24 ülke bu turnuvaya katılmaya hak kazandı. Tek müslüman ülke biziz. Biz futbol oynamak için geleceğiz. Din, dil farklılıkları önemli değil. Bu argümanı kullanmamamız lazım. Sıcak bir karşılama yaşayacağımızı düşünüyorum.

"Biz Müslüman Avrupalılarız"

EURO 2016 elemelerinde ilk üç maç sonunda sadece 1 puanımız vardı ama Fransa biletlerini almıştık. Biz Müslüman bir ülkeyiz ama ondan önce Avrupalıyız. Fransa'da diğer Avrupalı ülkelerle birlikte olmak istiyoruz. Biz Müslüman Avrupalılarız. Bu kıtanın parçalarından biriyiz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.